Saturday, January 8, 2011

Syumi, Schumi, Chumi. Owh Mini Jelly.


Syumi 

Apa korang pangil benda alah ini? Syumi? Chumi? atau pon mini jelly *kerek betol*. Tak kesah la apa korang panggil pon kan. Aku geram lah dengan benda alah berwarna-warni ni. Dari dulu sampai sekarang aku mesti dapat yang susah nak bukak dia punya plastik atas tuh!. Sampai pernah satu kali kuku aku terkopak nak tercabut sebab benda-alah syumi ini. Aku geram sangat aku picit sampai tersemburrr. Bodoh betol buat yang susah nak bukak. Kata makanan kanak-kanak kan. AHH! Aku tengah geram. Kuku aku injured. Internal bleeding sebab benda alah ini. Kau memang lagendary lah! Fakap!

p/s: benci tapi suka.
p/s/s: takda mood. ibu jari kanan injured. cilakak syumi!




21 comments:

eykameow said...

wakakaka. apa lah carl ni.. Wehh, camni...kalau ko nak makan bende alah ni..cari yg plastik utk bukak dia tu pjg sket....alaa...yg kt bucu tu...baru senang bukak! hoho aku nak explain pun tak pandai. =__=" ppepun, kesian plak kat kau tibe2 :P heeeeeee

Encik Tikus said...

ahaha, aku panggil syumi . lame doe tak makan benda tue xD

.j.u.l.i.y.a.n.a. said...

same case la bro..huhu!

konklusinye aku akan potong keliling sumi tue dengan pisau..

nak makan punye pasal..maka akan jadi lebih penyabar ;p erk~

miSs Zie said...

hahahaha..ak pn slalu gak dpt yg susah nk bukak..cara ak senang je ak x tarik plastik yg pjg tu guna tgn tp ak maen gigit..kuat ckit tnga yg dgunakn..hohoho

Azie Azra said...

sumi ! dulu bagi kat cikgu time hari guru.muahaha :P

Miss Izah Mohamed said...

suke kot dulu mkn mende ni.. ahahaha letak dlm peti.. kasi keras.. makan sejuk2.. best2

senydream said...

wow!..besh2 sy pon suke bende alah ni,hehe2....

eqhaZIN said...

kne ader skill meh, br ley jd pro!
hik3.
usaha tgga kejayaan. yeah!

KaYraKamaL said...

xpuas mkn bnda alah ni.
masuk mulut terus hilang
xtau mana pergi.
hahahah...

SyahmiFikri said...

lawak doer..

benda senang jer nak bukak..

susah2 gigit jer plastik atas.. hahah

Shukjessa said...

benda alah ni aku makan kalo dapat gift orang kawen je, tu pon kalo die bagi la.

nak beli makan sorilah, baik aku beli pudding nata de coco tu lagi besar, lagi best dan lagi nyaman.

kot teringin sgt aku beli yg jelly stick tu je sonang.

melon. said...

haha. legendary dessert.

Nasuha Salleh said...

nak mnja ckit pggil cumi cumi..
ngeh3

study kay mane

mrs chenta said...

si lembik yang sedap!!! pakai gigi sudahh~ ahahahha kim salam sama ibu jari ya*wink*

Carl Samsudin said...

Aku benci bende ini. tangan aku still injured teruk. marah betol aku. ibu jari kanan xboleh function dengan sempurna! damn!

Carl Samsudin said...

if pakai gigi nanti die koyak. gigi aku dah la tajam. erggh!

Nurana said...

haha..betul2..pastuh yang tak tahannye bile yg plastik pnjng tuh terkoyak bie tarik..terus x tahu dah cmne nk bukak..mmg tekan jelah smpi tersembur..XD

free compass said...

ya. kena reka plastik chomi yang mesra budak-budak. aku dulu kecik-kecik guna pisau utk bukak.

gegurl pink said...

aku pun suka syumi ni...lembek2 gitu...tp best!...
mmg nk buka susah last2 aku gigit hujung syumi tu then hisap huhu

nana said...

anak aku suke sangat makan chumi nih..tapi aku la tukang bukak nyer..gigit jer guna gigi senang sket..haha..sian carl smpai luka..

Williamsvmaf said...

si lembik yang sedap!!! pakai gigi sudahh~ ahahahha kim salam sama ibu jari ya*wink*

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails