Thursday, February 10, 2011

The Best Burger In Kuala Lumpur - OM Burger Ampang


Siapa suka makan Burger Ramly tepi jalan? Mana nak dapat Burger Ramly terbaik? Nak-nak dekat area Kuala Lumpur ini. Tak payah pikir panjang. Korang just pergi 7-11 Ampang Jaya pasti korang akan jumpa 'The Best Burger In Kuala Lumpur - OM Burger Ampng'. OM Burger ini tersenarai dalam top 5 street burger yang terbaik dalam Malaysia. Dah pernah masuk surat khabar lagi. "dont judge a book by its cover".

OM Burger Ampang - betol-betol depan 7-11 Ampang Jaya

Selalunya 1st impression orang yang datang sini akan "Goshh! Teruknya rupa bentuk kedai burger ini!!". Kedai burger macam ini ke yang terbaik dalam area Klang Valley? Macam aku cakap lah 'dont judge a book by its cover'. Tak semestinya kedai tu kena cantik, mempunyai perabut-perabut mahal, ada flat screen tv, berhawa dingin akan menghasilkan product yang sedap lagi lazat. OM Burger Ampang ini mempertaruhkan kesedapan product dia berbanding kecantikan kedai dia. LIKE!

Penyediaan daging bureger, telur dan sosej

Kalau korang pernah ke sini korang pasti akan terdetik dalam hati. Kenapa dia masak burger macam tu? Kenapa? Kenapa minyak dia banyak sangat? Kenapa selekeh sangat? Kenapa?

Rupa bentuk burger yang dipertaruhkan

Rupa bentuk hotdog yang dipertaruhkan

Ada orang panggi burger ini 'Burger Ampang', 'OM burger', 'Burger Selekeh', 'Sloppy Burger' dan banyak lagi lah dia punya nama. Walaupon cara penyediaan dan rupabentuk burger ini dapat mengerutkan kening korang. Tapi bila korang dah gigit dan telan burger ini korang pasti akan tersenyum kegembiraan. Waahhh! SEDAPNYA! *ala-ala upin dan ipin*.

So bagi penggemar-penggemar burger yang masih belom mencuba OM Burger Ampang ini aku amat galakkan korang cuba burger ini. Jika tak hidup korang tak bermakna. Maksud aku bagi penggemar burger ye! lebih specifik lagi STREET BURGER!

p/s: Siapa pernah cuba?



20 comments:

fudge said...

terbaik....berger bersepah..!!!

mlm nh nk g mkn....lama giler xmkn...
bese abis futsal sport planet mmg inilah yg dicari...few years back...

EmanCloud said...

ok aq lapar.. oh burger nii ke scha ngan liyana jasmay selalu tweet kat twitter..

bardboo said...

haah la...mmg nmpk selekeh burger tu...ampang jauhla palk..kalo x blh gk pegi merasa..

Jom Lawat Blog Bardboo

Dilakochan said...

Ini dia streeet begerr!
beger sedappp!! yumm yumm!!

Weh td pasan timeline twitter ko. kete ko hilang????

Carl Samsudin said...

fudge: aku pon baru try 4 kali je nih. kadang2 memang addited lah. so kim salam sama makcik n pakcik 2 eh malam nanti!

eman cloud: owh aku tak follow scha and liyana jasmay kat tweter. if dia cakap pasal burger ampang. ni lah burgernya!

bardboo: bila2 datang ampang try la yeh. tak rugi =)

dilakochan: yup2. sedap burger ni. btw haah kete aku hilang. =(

lionteen said...

x pernah try lg. harus di try ni wpun selekeh mekeh. hehe

Amir Rayyan said...

nak try jugk la nnti...:)

.perempuan sewel. said...

whoa ! meleleh tgk bege nih . kahkahkah ,

niDa said...

cis! makanan lagi.. tadi hanis cte psl makanan jugak.. dinner malam ni burger.. wakaka...

Carl Samsudin said...

lionteen: yup. harus cuba ni if betol minat street burger!

amir ryann: harus dicuba amir! sodap!

perempuan sewel: meleleh kan. dah la lapo nih. haha.

nida: waaa. i tag team dengan hanis! nasib baik bukan bulan puasa kan. =)

nn said...

sebenarnya burger ni kalau yang jual kat gerai, cecantik, tak sedap. kalau yang selekeh baru best. hehe

CouLeur de Chiqu3 said...

sy+rakan2 pggil burger spender...haha
oblong nye sgt sodapp !!!

miss aisya said...

haah mmg selekeh tp still rasa nak mencuba..alorhh burger tu menggoda iman i tau tak! tengah puasa ni..huhu

Whoda said...

haha aku lebih rela makan burger camni (gile byk sos) drpd makan burger yg nmpak lawa tapi isi die daging jek..oh tetibe lapo rasenye

SyahmiFikri said...

aku suka gambar yg minyakk.. perhhhh..

nie baru best ..

L said...

buger kat ong tai kim(bukan 99) dgn dekat HKL layan gak.

buger ramly lagi sedap dari mekdi.

cik aletheea : said...

erk..tetibe rase lapau ya amat.
mau carik burger..mau carik burger..mau carik burger...

faiz_nordin said...

peh sedap siot

$H said...

wah..dekat ngan uma..wajib try nih...

Anonymous said...

tekak korang ni betul ka..???? cuba korang try burger fadil taman kobena... 5x lagi sedap dari om burger..

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails