Tuesday, February 8, 2011

Finally Aku Berjaya Makan Anak Aku

Salam! Ini bukan kes haruan makan anak ye. Ini kes aku makan Carl's Jr. Yes! Ahad lepas merupakan pertama kali aku makan dekat Carl's Jr ini. Lame tak aku? Kan! haha. Dulu aku selalu je lalu restoran Carl's Jr yang dekat Mid Valley tu. Betol-betol depan panggung wayang Mid Valley. Tapi tak pernah pun terniat nak menyinggah. Last-last ahad lepas aku pergi ke Pavilion untuk mencuba 1st time Carl's Jr dalam seumur hidup aku. *Still menepuk dahi, ketinggalan zaman betol aku ni*.

 combo meal - famous star with cheese

Disebabkan aku tak pernah makan atau follow orang makan Carl's Jr, so that aku sangat tak tahu macamana nak order dekat situ. Bak orang kata 'segan bertanya nanti sesat jalan'. Then aku dengan selamber je lah tanya penjaga kaunter tu actually macamana nak beli kat sini. Sekali sama je macam mekdonal lah! Simple just air dia kita boleh refill macam zaman Burger King dulu-dulu *sekarang Burger King kedekut*. Untuk pertama kali aku hanya mencuba berger yang paling simple, Famous Star with Cheese. Yang lain-lain lain kali lah ye =).

Faking delicious

Rasa berger dekat Carl's Jr ini memang sedap. And fries yang dihidangkan tu sangat pure rasa dia. Siap fries dia still ada kulit-kulit lagi. Aku berjaya kasi 4.5/5 untuk Carl's Jr untuk percubaan pertama aku. 1st impression is awesome. LIKE!

p/s: aku pernah bekerja di mekdonal setahun lebih. Carl's Jr lebih sedap!
p/s/s: korang suke Carl's Jr?


24 comments:

Anggerik Berduri said...

U BETTER TRY SUPER STAR..MMG TERDUDUK LAH LPAS TU..HAHAHA BEEF CHEESE CHILI FRIES PUN TERBAIK..
I ♥ carls jr.. *drooolingggg*

Sufirazak said...

1st time mkn mmg sedap. besar. plg best fries dia la, sgt suka.

Carl Samsudin said...

owh yeke? ok thanks. lepas ni nak try cuba Super Star pulak. hari tu tak tahu mana satu yang best! thanks for the suggestion! =)

AIDA NORA'IN BAHRIN said...

ermmm i paling suka fries die...besttt wooo..hehehehe..tp cucumber slices yg jeruk tu i xley makan sebab akan sakit perut...kui3

ria said...

eh x pernah mkn pun kat restoran tu. . huhu

Carl Samsudin said...

aida: haah! fries dia lain dari yang lain lah. owh yeke cucumber dia macam tu? so better elakan lah nanti.

ria: better try lah. serious sedap.

wannurfazrini said...

ini mmg terbaikk lahhh ;)

Mr Ben said...

slalu lalu je, xpnh singgah. hahaha. nnt nk try lah. tahniah encik carl, provokasi anda berjaya. :D

ain sONono~ said...

suke2~

nyum2...bila ar daerah yg i keje ni nak buka carl's Jr. ni huhuh~ kempunan sudah..

Carl Samsudin said...

wannurfazrini: sangat terbaik lah!

Mr ben: try try try. memang tak rugi if try. sedap dan amat kenyang!

ain: betol lah. hope carl's jr dapat dibukak di banyak lagi cawangan lah. mngidam orang2 jauh.

Dilakochan said...

Carls Jr mmg terbaek.
Burger dia gilaaa puas oh!

Tapi aku dgn Haziq suka friessss diaaa!!!
Rasa kalau pi GSC tu, asik nk seludup fries tu masuk panggung! haha

xi da ya said...

carls jr mmg terbaeeek!
:D
fries dia lbh sedap dr mcd!

Carl Samsudin said...

Dilakochan: haah la weiyh. fries die terbaik ek! sedap woo! 1st time aku makan terus terpesona!

xidaya: wah! ramai betol orang suka friens carls junior eh!

iyou said...

waaaaa... xpernah nk try.. asek lalu jer... nk try jgk la nt

Amir Rayyan said...

hahahahahahaha...:P

Carl Samsudin said...

iyou: try lah try lah! =)

Amir: kenapa gelakkan nih?

girlwiththeblueflamingo said...

suke gile!! tp kt us xleh nk mkn smue. huhu

Nem0 o0h Nem0 said...

carls jr mmg sedap tp pas mkn tu mesti nk munth sbb kenyg sgt...

Anggerik Berduri said...

nk try cuba?hahahah ayat terbaik..btw, the ice blended pun xmenghampakan..worth it dgn ape yg kita bayar..snang ckp McD mmg kne ketis la klau dh de CJ ni..LOL

MIMIE AIZA said...

carl's jr sangat sedap. ni nak kene pegi ni..

zyra j said...

1st mkn aritu pergh terus jtuh cinta ngn fries die! OMG! sedap sedappp

Alexandriana Alia said...

banyakn kali gila2 tengok wayang kat MV. n dah lama perasan kedai berbintang ni tapi tak pernah try... akan try la one day..

$H said...

dulu time kecik2 selalu gak makan sebab kazen keje CJ...skrg da jarang p..pape pon CJ memg best

~~faizatul akma~~ said...

tak sangka ade jugak org mcm aku..aku pun selalu je lalu dpn kedai ni dekat mid valley...geram tgk last2x dpt mkn gak...hahaha~

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails