Monday, February 7, 2011

IPhone4 - Parking Lot Pavilion Kuala Lumpur


Salam isnin semua! Aku ada short story yang aku nak cerita sedikit hari ini. 'Semalam aku terjumpa IPhone4 dekat parking lot Pavilion Kuala Lumpur'. Ulang sekali lagi. 'Semalam aku terjumpa IPhone4 dekat parking lot Pavilion Kuala Lumpur'. Whoaahhhh!!

Hah! Semalam actually hari aku berdating dengan Belle. So we decided lah nak pi jalan-jalan dekat Pavilion before Belle pulang ke Johor Bahru. Then masa nak balik tu after bayar tix parking tiba-tiba aku di stopkan oleh Belle. "Eh U! cuba tengok tu". Aku pon direct pandang ke atas lantai. "Damn! Iphone4!". Lantas aku ambil Iphone4 yang tersadai di atas lantai tu. Dalam hati aku if dapat ni best jugak nih. Try tengok sekeliling kalau-kalau ada owner dia masih di situ. TAKDA! =)

Iphone4 yang dijumpai.
Ini bukan tangan saya. Ini tangan wanita. Jangan salah faham. haha.

Tapi atas nasihat dan baik hatinya Belle *pernah hilang phone 5 kali* kitorang decided nak pulangkan balik lah Iphone4 ini dekat owner dia. So call-demi-call family owner last-last dapat contact dengan owner dia. Mula-mula agak susah jugak lah nak operate Iphone4 ni. Yela aku dengan Belle mana pernah guna Iphone. Pulak tu everything dalam tu bahasa cina pulak tu sebab owner dia cina. Nasib owner dia still kat Pavilion. So last-last Iphone4 itu berjaya dipulangkan kepada owner dia dengan selamatnya. *sempat jugak lah godek-godek Iphone4 tu, mana tau ada 3gp. hahaha*. =). TAMMAT.

p/s: If korang jadi aku apa yang korang buat bila Iphone4 di depan mata?



33 comments:

Dilakochan said...

Kalau aku la kan, Tak cukup baik hati..
Takde belle kat sebelah. Aku off dan jadik hak milik kot?
HAHA

Carl Samsudin said...

Dila: Hahahaha. sebab Iphone4 kan? =)

Eyriqazz said...

Kalau saya jadi carl samsudin, saya hadiahkan ipHone 4 itu kepada eyriqazz coz dia dah lama mengidam nak iPhone 4....hik3..

cik helena said...

Iphone kite ilang org tu tak pulangkan pon!dia tak cukup baik macam carl ngan belle lah! grrrrr

Carl Samsudin said...

Eyriqazz: Duit Nuffnang banyak kan bro eyriqazz. apa lagi? cekau lah satu Iphone4! huhuhu. =)

Cik Helena: owh aritu de ilang iphone ke? ilang kat mane?

Anggerik Berduri said...

baik nya u carl..I wish u r the one who jmpa my phone mase phone I hilang..dah la present from my brother..at last kne bli sndiri sbb HP tu baru 3weeks pakai..huhuhu May Allah Bless you bro.

Bro Framestone said...

baiknye korang... (bila baca isi)

jahatnye korang.. (bila baca ayat nk dekat last tue)

kalau bro jumpa iphone 4.. 1st bro buat.. jail break then tukang setting semua... n jadikan milik sendiri...

tarnsfer pe2 yang patut.. then baru pulang kat ownernye.. jika rasa nk pulangkan

Amanina said...

owner phone tu tak bagi pape ke? hehehehe

lionteen said...

klau lionteen, amik je. wakaka

Carl Samsudin said...

Anggerik: Takda lah baik pon. sebab mula2 niat memang nak keep jek iphone4 tu. tapi bila pikir balik nanti takot plak akan jadi apape akan datang. so better lah pulangkan balik. =)

Bro: owh yeke? hahah. tapi nak buat camne. dah pulangkan dah =)

Amanina: tak pon. dia amik just ucap terima kasih and terus chow.

Liontin: hahaha. amik amik. iphone4 kan!

♥ rara said...

perghhh . baik nye lahai hati -- '

Nadia said...

wahh. kudos for having such courage to give it back :)) we know how big a temptation an iPhone can be!

Nem0 o0h Nem0 said...

cam iphone3 je..hehe
aku tau psl ni bila bc status fb KB.klo aku jd ko,tk tahu nak buat ape.. aku jual kut..hahaha

Carl Samsudin said...

rara: kita buat baik. nanti orang buat baik dengan kita pulak =)

Nadia: yup! BIG TEMPTATION lah!

Nemo: haah. KB buat status fb dia jugak. dari jual bek guna. sangat baru wooo.

deeb said...

pulang kan je balik pada tuan dia, tak baik amek tau.....

lini hasnan said...

baik hati sangat la bro..

mardhia yusof said...

bagus2.
btul.sokong.
kalau kita buat baik kat org,org akan buat baik kat kta gak.

smoga dipermudahkan segala urusan. ;)

Mr.SteAltH said...

peh. memang mulia. kalau aku...

Carl Samsudin said...

deeb: dah pulangkan dah deeb. =)

Lini: nak buat camne. hak orang lain.

mardhia: amin. =)

Stealth: kalau kau? mesti dah amik kan? =)

...:i'm exxa haniza:.... said...

kalau aku ,
da terus menjadikan nya hak milik aku..kahkah,,

nseb bek dak belle tak kenai aku , .kalo tak mesti dye swoh aku pulangkan,.hahaha

orange.shaker said...

kalo aku..,aku wat xnmpak je...:>>

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kalo terjumpe, try pulangkan kot. sebab iPhone tu kan mahal.

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

baek ati giler...kalo aku yg jumpe?? ermm kena pk dolu huhuhuhu

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

baek ati giler...kalo aku yg jumpe?? ermm kena pk dolu huhuhuhu

Faz said...

kudos! that's the proper thing to do!!

untuk orang yang duk kata 'baiknya, baiknya, kalau aku, aku ambik' tu, *geleng kepala*, cuba fikir if people do that to you sigh. sickening. these are the people you cant put trust/amanah on their hands because they will likely abuse it.

Dea said...

Baiknyaa carl kalau i dah lama masuk poket haha

eykameow said...

belle memang baik hati ;)

Carl Samsudin said...

exxa: ikutkan hati memang nak terus jadi milik aku jek =)

orange: susah nak buat tak nampak. sebab itu adalah iphone4!

osh: dah pulangkan pon =)

bos besar: dah pulangkan.

thanks faz!!

Dea: dah tergerak hati nak pulangkan. tak tahu la lain kali masuk poket pulak ke apa. huhu.

eykameow: hati perempuan. =)

iyou said...

waaaaaaaaaaaaaaa.... baiknya... Alhamdulillah... Belle mmg adil orgnyer...

to klu ikotkan hati iyou nk je jdkn hak milik kekal bhahahaha

daydeck86 said...

3gp baekkk punya ker bro...a hahahaa

Amira is mira said...

bagus kau carl!!!!
kalau aku pun pk 20 kali..nak pulang ke tak..sbb mcm durian runtuh dapat iphone 4

Shatzel said...

Unique hoodia reviews is unique hoodia diet pills a scam. Why unique hoodia for weight loss lose your unwanted weight naturally with unique hoodia 5 things to like about unique hoodia unique hoodia. I want to buy hoodia diet two day juice fast. Definition of xanax in the most comprehensive dictionary. Suppressant and the purest, strongest and most effective hoodia product on the market.

Anonymous said...

The report has proven useful tο myself. It’ѕ
quіte informatiνe and yоu really are cleaгly extremely experіenced of this tуρe.

You get exposed mу own ѕіght in order tο differеnt thoughtѕ about this topic using
intriguing and ѕοund cоntent.


Feеl free to ѕurf to my web page Valium
My web blog - buy Valium

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails