Tuesday, March 15, 2011

I Need Books, Books, Books and Books.


Books, Books, Books, Books and Books.

 Salam my readers. Aku tau most of my readers are bloggers. So bila cakap pasal bloggers ini, selalunya akan berkaitan rapat dengan sifat menulis dan membaca. Semestinya korang jenis rajin membaca untuk menambahkan ilmu di dada korang. Ilmu tu lah yang korang selalu sharekan dengan orang di blog-blog korang kan? Sebab itu aku agak respect bloggers ini. Aku tahu korang jenis yang suka membaca. Bila korang membaca, segala ilmu yang korang dapat tu akan lebih mematangkan dan meluaskan pemikiran korang. Jangan jadi mentaliti 'katak bawah tempurung' - zero. 

 Bagi yang kurang gemar membaca, aku nak menggalakkan korang untuk membaca. Bila membaca banyak benda yang korang dapat. Dan yang paling best aku membuatkan otak korang lebih cekap. Lebih senang mengingat sesuatu benda dan mempunyai daya imaginasi yang tinggi.

 Tujuan utama aku menulis entry ini aku just nak pertolongan korang yang rajin membaca ini. "Buku apakah yang berbaloi untuk aku miliki. Dan kenapa?" TQ.

p/s: Reading & Travelling - dapat membezakan diri anda dengan 'katak di bawah tempurung'.




10 comments:

zchr said...

The Kite Runner by Khalid Hosseini.
Sebab dia cerita pasal brotherhood, friendship, and betrayal by your own blood. Cerita orang Afghanistan sebelum n selepas perang, cerita pasal Taliban. cara penceritaan dia macam kau sendiri ada dalam kisah hidup watak utama dia.

It's one of the best book I've ever read so far.

Hamizah Syamimi Supian said...

ni ada lagi satu besides Linwood Barclay's, try Audrey Niffenegger's Her Fearful Symmetry..i'd give 10/10!

Miss Sengal said...

A Doctor In the House : memoir of Tun Dr. mahathir Mohamad.

Chybee said...

if carl nk yg heavy sikit and satu buku dekat setahun br habes, try la ken follett: the pillars of the earth. smpi now chybee tak habes baca. hee...tp buku tu mmg sgt detail la. bila feel rse cm terbayang2 scene tu dlm otak

Nem0 o0h Nem0 said...

macam aku byk bc buku motivasi,salah satu favvy.

Jangan Bersedih: Jadilah Wanita Yang Paling Bahagia Pengarang : Dr. Aidh Abdullah Al-Qarni

best! =)

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

Carl, u should try A Doctor in the House. best! nak beli pun sikit punya susah, asyik sold out je. hehe.

faad said...

George Orwell. 1984. If you haven't read it, well, you should. This book really is life changing for me.

nn said...

kalau suka cara penulisan yang agak sarcastic boleh baca buku-buku Ben Elton (British writers memang suka sarkastik ni haha). he addresses issues pasal drugs, reality shows, obsession with internet in his books.

pendi said...

Dilema Melayu by Tun Dr Mahathir

kenapa?kau baca dulu =)

Anonymous said...

If you want to improve your knowledge just keep visiting this website
and be updated with the hottest gossip posted here.

Here is my weblog online stopwatch download.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails