Friday, March 11, 2011

Perbualan Yusri Abdul Halim dan KukuBesi: Poster Hikayat Merong Mahawangsa



Salam my readers! Minggu ini everywhere orang bercakap tentang filem 'Hikayat Merong Mahawangsa'. And semalam jugak, 10 March 2011 merupakan tayangan pertama filem ini di panggung wayang seluruh Malaysia. Tahukah korang siapa yang buat poster filem ini? Tak lain tak bukan member baik aku sendiri, Kukubesi. Korang pernah tengok poster filem Malaysia sebaik ini? A big congratulation untuk KukuBesi sebab ko bro telah menghasilkan karya poster filem Malaysia yang terbaik aku pernah nampak. Aku harap poster ini menang award la satu hari nanti. InsyaAllah. If korang nak usha lagi karya-karya terbaik dari KukuBesi korang boleh ke kukubesi.com

 Pada korang (my readers) yang nak tahu dari mana datangnya aku bergiat dalam dunia photography ini. Semestinya dari KukuBesi. 1st class aku pergi bulan March tahun lepas. Masa tu aku tak memiliki camera pon. Aku just main pergi je sebab aku tahu KukuBesi penuh ilmu di dada tentang editing dan photography ini. Dari situ aku blajar macamana nak mengedit gambar dan mengambil gambar dengan betol. KukuBesi jugak banyak tolong aku dalam dunia photography ini. Thanks bai! Dia yang mengajak dan mengajar aku ke dunia photography ini. Bangga aku mempunyai kawan seperti dia nih. Yang penting dia anak Pahang! Orang kata anak pahang ini memang beketurunan seni. Tengok lah Dato Siti, Sudirman dan banyak lagi lah. Sultan kami pon berdarah seni. =)

Bagi sesiapa nak mengenali KukuBesi. Jom lah join pesta ini di Port Dickson 26hb nanti. Sebarang pertanyaa boleh menghubungi KukuBesi di Facebook beliau.

p/s: So, macamana filem Hikayat Merong Mahawangsa? *aku belom sempat tengok lagi. Bz plus tix banyak sold out*



12 comments:

gabanMorka said...

aku xbergiat dalam fotografi

tapi aku memang gilakan kesenian kukubesi

idup empayar kukubesi!

haha

Cik Nursya said...

best kalu dpt blaja ngan kukubesi gak nih..

Anonymous said...

salam bro

aku baru tau poster hmm tu guly yg buat..terharu n bangga..sbb dia pon kwn aku..kenal kt porem jek..mmg cun giler poster tu...congrats guly n team..

~ashra

mic in my earphones said...

bro je byk aku baca..

btw, merong ada dh review kt blog aku.
sorryla, indah khabar dpd rupa. byk sgt nk kna kutuk...hehe

sorry BRO.

Dilakochan said...

Hasil kukubesi mmg manthop!

sapa yg tgk mesti celik mata!
Congrats KB!

Nanie Hussin said...

yes! kukubesi mmg sgt talented dan tak kedekut ilmu.
pernah jumpa beliau, tak sombong utk tegur2. :) wish him best of luck for the next job.

orange.shaker said...

ohhh..berminat...tp 26 n 27 dah d program..;(

Carl Samsudin said...

thanks all =)

EB said...

Salute dgn KB!!
Dia mmg mantap..
Dia juga antara photog yg thebat..
Mmg minat gila hasil seni dia..
Minat sngt2..
1st time tngk poster HMM da aku dpt rasa hasil tngn sepa.. X sngka betul.. KB mmg terbaik!!

p/s: aku pn x smpt tngk HMM lagi..

teha said...

gile ah kukubesi.. die mmg best!

sikurustegap said...

like3

AkuMuzikFilem said...

oh. sokong. orang pahang memang berjiwa halus. tengok saja sudirman dan siti nurhaliza. i mean, bukan menidakkan tiada artis dari negeri lain, tapi yang menjadi epic, betul2 menyerlah, setakat ni, dua terbaik ini, pahang asalnya

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails