Wednesday, March 16, 2011

Tips Mendapatkan Buffered Earning from Nuffnang


Salam readers! Hari ini aku nak share sikit dengan korang semua terutama newbies yang mana masih belum tahu lagi macamana nak dapatkan buffered earning dari Nuffnang ini. Aku tulis entry ini pon sebab ada yang private message aku tanya macamana nak dapat kan buffered earning ini. Based on aku belajar dari otai-otai blogger seperti Eyriqazz, MelRomeo, Darkbatman and bloggers hebat yang lain. Hari ini aku nak sharekan dekat korang! Wuhooo!








1. Menjawab survey yang Nuffnang nak!


Blogger profile survey

Ini merupakan pekara paling penting sekali. Survey yang Nuffnang buat tu untuk kita jawab secara serious. Bukan main-main! If korang malas nak isi, Nuffnang pon malas la nak kasi korang buffered earning. Tak percaya buat la. If korang nak buffered earning ni korang kene isi survey ini sedetail-detail. Kene yakin kan Nuffnang. Bila Nuffnang dah yakin baru dia berminat dengan belog kita. Then baru dia bagi kita buffered earning ni. Survey ini ada 2 part if korang perasan. Satu pasal Nuffnanger (blogger profile survey). Satu lagi pasal blog survey. So isikan sedetail-detail ok! one more time. DETAILS!!


Blog manager - click update survey


Blogger survey.


Blogger survey ini korang kene pandai isi. Pastikan jawapan korang agak universal la. Untuk siapa-siapa sahaja. Bukan untuk kawan terdekat anda jek dan pastikan selalu update la ok. Dalam 2 bulan sekali ke. Ok la tu kan!


2. Traffik-Traffik-Traffik!!

Trafik ni actually penting jugak. Nak tau la yang blog kita ini ada orang datang or tak. Jangan la traffik kita macam yoyo. Turun naik. Tak sedap la kan. Nuffnang pon kurang yakin. Nak pastikan ada visitors datang blog korang rajin-rajin la korang mengupdate story-story baru dalam blog korang dan rajin-rajin lah berblogwalking.


3. Genre blog korang serasi tak dengan apa yang advertiser nak iklankan.

If korang nak tau. Advertiser ni memilih sikit pasal iklan-iklan diorang ini. Biasanya blog yang ada banyak genre ni la jadi feveret advertiser nak iklankan iklan-iklan diorang. Plus, latar belakang visitors blog korang pon diorang amik kira jugak. Macam lingkungan umur and taraf sosial. So pandai-pandai la korang tetapkan genre blog korang untuk menyedapkan hati advertiser. 


4. Kedudukan code Nuffnang dalam blog!!

Ini amat penting. If ruang sempit macamana Nuffnang nak keluar iklan kan? Pastikan ada tempat-tempat untuk Nuffnang ni bernafas and membesar. Pastikan ketiga-tiga jenis code nuffnang diletakan ditempat yang sebetulnya. Skycrappers (SS), leaderboard (LB) and largeractangle (LR). Sila buangkan widget-widget yang menyemak. Janganla sorok-sorok iklan nuffnang ni. Lagi senang visitors nak nampak lagi bagus. Itu yang Nuffnang suka terbahak-bahak. Buka je blog terus nampak iklan Nuffnang. 1st impression itu penting!


5. Glitterati-owh-Glitterati.

Membership exclusive ni amat penting! Ni macam perhubungan lelaki dengan perempuan jugak. If kita nak orang tu sayang kat kita, kita kene la setia pada yang satu kan. If bermadu ini memang la boleh dapat kasih sayang. Tapi kurang la. So sama la dengan Nuffnang ni. Nuffnang ni if korang nak tau kuat cemburu. If korang letak advertiser lain mesti dia jeles. Time tu la dia tak bagi korang buffered earning. Tak percaya cuba la korang curang. Tengok betol ke tak apa aku cakap.


OK!! 5 sahaja aku boleh bagi buat masa ini. If ada lagi aku informkan dengan korang semua. Dikesempatan ini aku nak berterimakasih banyak-banyak dekat visitors belog aku coz aku nampak ada jugak yang setia jenguk belog aku hari-hari, setiap jam, setiap minit dan setiap saat.

p/s: Thanks Nuffnang sebab banyak betul buffered sekarang ni eh! Haha. Nak lagi dan lagi!

17 comments:

d_tieah said...

Tuuu diaaa..... Huhh.. Lama giler taka dapat BE ni.. Tak kira, nak hantar tickets hari ni.. Hahaha..


Entry Terbaru : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

Dilakochan said...

Thanks for sharing!
I Loike!

saya_arief said...

good tips.
:D

Cik Nursya said...

gud tips for newbie like me.. thanks..!

musya said...

bro! thnk for the information. thnks!

LORD ZARA 札拉 said...

Aku dah lama tak dapat BE.

XD

sarah mohamad said...

tengs atas info ni,
amat berguna untuk newbie macam saya ni.
hihi

cimot said...

trimas sifu!!!

Carl Samsudin said...

A B I G W E L C O M E !

Fazli said...

patutlah tak pernah dapat buffer earning lagi... yang first tu saya dah failed dah... pasni nak jawab dengan serius...

Melz said...

gua nak buffered 8 please ;\

udin said...

nice info.. thanks 4 sharing..

Izzuddin Fauzi said...

ok, apa pun tipsnyer... jangan lupa, berbloging itu yang utama ok :D dont be sad dengan earning sedia ada...
my etech9[dot]com

Alin Marlini said...

SAlam Perkenalan.

Saya selalu failt untuk isi dalam Blogger Bio soalan no. 3 & 4. Ada tips tak?

Aidil said...

owh.. patot la dari dulu sampai skarang aku punya 4 ringgit 5ploh 8 sen tuh tak penah naik2..

nana_picanto83 said...

info yg amat berguna, ble praktis tuk sesama buat duit ngan nuffnang.. hihihi

Terbang Bersamaku said...

owh..mcm gtue..bru hari sy tau ape itu buffered earning nie..even wlaupun da dkat 1 thn sy gne nuffnang..huhuhuhu..thanks carl coz sudi kongsi info...

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails