Thursday, April 21, 2011

Budak Zaman Sekarang Dah Lain


Salam readers. Pagi-pagi ini aku teringat time aku kecik-kecik dulu. Time-time raya or ada duit lebih sendiri baru terasa nak beli mainan. Takda maknanya nak beli mainan dekat shopping mall besar-besar. Kedai apek dekat depan rumah atuk aku dekat Kuantan pon dah cukup hebat mainan dia. So bila petang-petang tengok cerita Power Rangers or Super Human Samurai mesti rasa nak jadi macam diorang. So pakatlah dengan member-member kampung simpa duit nak beli pistol dekat kedai depan tu. Takdanya nak mintak duit beli pistol dekat atuk aku. dah cukup Rm2 memang berdesup lah ke kedai tu nak pistol belerang satu!


 Pistol belerang kegemaran aku. Kadang-kadang tak bunyi sebab dah masuk angin. Cipet!

Bila duit dah banyak, kasi upgrade sikit pistol kepada yang macam ini. Baru boleh belagak.

Sekarang ada lagi tak kedai yang jual pistol-pistol ini? Budak zaman sekarang nak main lagi ke mainan macam ni? Atleast diorang nak PSP kan? Duduk je terperap dalam rumah main game. Cuba lah main benda-benda yang macam ini. Nanti baru ada member tembak mata korang and terkene sepihan api dekat mata korang then merah. Takkan buta punya lah! Paling hebat pon ada darah beku. Baru namanya kanak-kanak! Ok aku rindu zaman kanak-kanak. Takda masalah nak fikir. Bila raya kepala otak 100% pikir raya! Enjoy. 

p/s: Pernah mandi sungai sampai orang lain kene selamatkan? Aku 2X. Mandi sungai Pahang, HAHA.



14 comments:

Dilakochan said...

seronok siot pistol tuh!
zaman duk flat dulu, mmg x geyrek ah kalau xde
pistol cmtu!!

skang nk dpt pistol gitu pun payah kot! Kerugian ah budak zaman skang. Main PSP. Ta thrill langsung! haha

BeaN MorENo said...

dulu gua layan tamagochi je budak sekarang mintak PC quad core

Zaidong said...

teringat zaman kanak-kanak dulu...hahaha

yatie Awang said...

betullah anak2 sekarang,tak cakap anak org lainlah anak sendiri pun sama ni, yg lelaki nak kereta remove yg besar, yg perempuan nak mainan barbie yg mahal aduhhh....kita dulu main pistol air yg plastik punya je haha....

Lizzie Yasmin said...

senapang getah lg hebat kot.. kne pun sakit.. hahahaha

EB said...

Hahahaha pistol ni la paling best time² aku dulu.. Huhuhuhuhu..
Mmg kalau musim masing2 ada pistol.. Addduuuuu bestnyer.. Da xda da binatang ni skrg...

Budak² skrg ni da x advance mcm kite dedulu.. smua mainan atas tapak tangan je...

nn said...

pistol yang pakai macam tape tu kadang-kadang kalau pistol dah rosak, main ketuk tape tu sampai bunyi meletup pun ok. hahaha


adik-adik sekarang takde yang nak main bola/guli/ting-ting or main kat longkang-longkang macam zaman saya kecik-kecik dulu.

PokCik BoTak said...

kedai cekleh ke kedai awang cheng? haha...tapi mmg bes main pstol ni, bulan pose mmg femes.. nak2 yg ade pluru plastik kat depan tu...rmai takot..

hudahazwani said...

hahaha...huda pernah maen pistol yg belerang tuh..best3x! zaman kanak2 paling best sebab ta payah pkir masalah..huhuhu...

Carl Samsudin said...

Pakcim Botak: KEDAI PACAT oiiiiii!

bella dela rosa said...

i ade pistol yang no 2 hohoho.siap beli die nye peluru 2 papan lagii

Pojiepooh Abdullah said...

Rindu sama pistol tuh!
Plak tuh kalau ada musim buah duku memasing bawa kulit duku main tembak2 guna kelongsong pen kan!
Balik umah mak membebel baju sekolah penuh tompok2 getah haha

PojiePooh; Hanya Satu...

honey roses said...

tetibe teringat mse honye kecik dlu.
nme je pompuan, tp maen pistol camni gak.
hehe... rindu zaman kanak2 kan? :'D

Kimzkqw said...

dulu gua layan tamagochi je budak sekarang mintak PC quad core

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails