Friday, May 20, 2011

Return of The Author


Assalamualaikum.

Wah! Aku rindu nak menulis dekat blog aku ni. Rasa kekok pulak. Padahal takda lah lama mana pon tak menulis. Aku tak boleh hidup lah tanpa menulis dan membaca. Mesti jari aku duk ketaq-ketaq nak menulis jugak. Sorry lah geng, lately ni aku banyak duk terperap dekat rumah aku yang dah macam library dah. Dari satu-satu buku aku duk katam kan. Memang takda masa sangat lah aku nak online ke nak pergi tengok wayang ke apatah lagi nak pi berdeting. Memang jauh lah. Aku balik kerja je terus aku shoot ke kolam renang dekat dengan rumah aku. Balik je berenang aku terus balik rumah and sediakan coffee panas dan duk mentelaah buku-buku aku sampai aku rasa katil dah panggil mari. Tulah rutin aku hari-hari sampai ke hari ini. Tapi bila aku jumpa kawan-kawan aku je sekali sekala mesti depa duk tanya. "Awat hang dah tak menulih blog lagi, ada masalah ka?". Duh! Bukan satu dua je yang bertanya, nak dekat ribu-ribu jugak lah *hyperbola*. Dekat facebook orang duk tanya. Dekat Twitter orang duk tanya. So aku rasa macam best pulak. Ada jugak orang suka aku duk menulis ini kan. Ok lah. Aku emosi dan phisically dah ready nak menulis kembali. Ada lah beberapa cerita yang aku nak share dengan korang nanti. Biasalah aku banyak ke arah benda-benda fakta-fakta ini. Lebih best dari duk nak bergosip pasal artist-artist ke bagai kan. Owh lupa nak cakap. Aku duk tengok makin ramai bloggers baru yang timbul. Macam cendawan lepas hujan! Gudluck lah ye you all! Nak berblog haruslah banyak membaca. Jangan copy paste jek. Tambahkan ilmu didada baru kita duk pakat share dengan orang disekeliling. Oklah. Nanti aku nak menaip lagi! Thanks kat hangpa semua coz sudi jugak jeguk blog aku ini walaupon aku tak update entry-entry baru. Thanks jugak dekat sugar mummy aku, Nuffnang sebab tak serik-serik nak sedekahkan aku duit walaupon aku dah tak menulis entry sebelum ini. Dah macam makan gaji buta. Ok lah geng! Jumpa lagi. Adios!

p/s: Aku nak pi beli Mazda RX8. Hangpa rasa cun tak?


7 comments:

aisyah kirana said...

terbaik . thanks bro . rajin2 kan update k ? rinduuuu .

...:i'm ezza haniza:.... said...

peh cun gila kete tesebut :)

Dilakochan said...

Welcome back bradaaah!

W'pun ko x menaip kat belog ni beberapa ketika aku ttp dtg jenguk!uhuh

Carl Samsudin said...

Lepas ni nak kembali menulis balik lah. Dah try dah hidup tanpa blog. tak boleh lah. suku hidup diperhambakan kepada blog. Sayangggg wooooooo!

Syafiqah Sabki said...

teruskan berblog sebab ramai yg suke bace..rasenye perodua kancil lagi cuun..hahaha:P

miss_hazwanie said...

yeahh . dh kembalii .
jgn stop lagii tauu . hehee .

BeaN MorENo said...

dah kembalikan apa lagi belanja ar...

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails