Saturday, May 21, 2011

Saya Benci Dia, Awak Pon Kena Benci Dia Sekali


I H A T E Y O U

Assalamualaikum.

"Tasha, i ada story sikit nak cakap dengan you ni" - Farah
"Apa dia Farah?" - Tasha
"I tak berapa ngam la dengan sorang kawan i ni, dari dulu lagi i dengan dia banyak berselisih faham" - Farah
"Siapa dia tu? I kenal ke?" - Tasha
"You kenal, dia kawan u jugak, Jhonny" - Farah
"Kenapa dengan Jhonny? I ok je dengan dia, I tak ada masalah langsung pon dengan dia" - Tasha
"Tapi I tak berapa suka dia lah, langsung tak boleh ngam dengan dia" - Farah
"So u nak I buat apa? Jangan kawan dengan dia jugak?" - Tasha
"U kan kawan baik i, i hope u sentiasa sokong apa yang i buat and kalau boleh u jangan la kawan dengan dia jugak" - Farah
"Ermmm. Nanti i fikirkan lah ye Farah" - Tasha
"T_______T" - Farah


Hangpa pernah tak alami keadaan yang macam ni? Bila hangpa tak suka orang tu, seluruh kawan hangpa pon hangpa rasa tak patut suka dekat orang tu. Atau hangpa sendiri jadi 'Jhonny'? Apa bodoh la 'Farah' tu kan bila dia duk tak puas hati dengan Jhonny nak ajak sekaum dia duk tak puas hati dengan Jhonny jugak. Kadang-kadang bila anda di  tempat 'Tasha' anda akan rasa bersalah, nak support yang mana satu. Aku bukan cakap kosong, ramaiiii kat luaq sana duk alami benda alah macam ini. Terutama kawan-kawan perempuan kat luaq sana. Mana lah hang letak kepala-otak hang. Bodoh nak mampus. If hang tak puas hati dengan sesiapa tak payah lah hang nak ajak rakan baik hang, cikgu hang, nenek hang, adik hang, mak hang, anjing hang pon sekali tak puas hati dengan budak tu. If hang jadi 'Tasha' pulak hang luaskan la minda dan hati hang. Hang tau ke cerita belah 'Jhonny' pulak macamana? Hang duk dengaq dari mulut 'Farah' yang entah betol entah tidak tu je. If dia boleh burukkan kawan dia hang rasa satu hari nanti dia tak boleh nak burukkan hang? Beringat sikit lah ye. Apa yang penting hang percaya dekat diri hang and if hang ada kawan hang kenal lah kawan hang tu betol-betol. Jangan easilly judge orang macam kita judge ubat. Bukan semua ubat pahit, ada jugak ubat yang manis. Tapi dalam kepala otak hang, hang always rasa yang ubat tu pahit. BahLOL. Hari sabtu ini aku nak nasihatkan, hang jadi lah diri hang. Jangan lah jadi bontot kawan hang. Adios!

p/s: Otak budak belajar berfikir tak sama dengan otak budak bekerja.




5 comments:

Kei Shinigami said...

haha..ko kan jahat..so bile aku kwn dgn ko dgn aku2 skali di label jahat..siottt

Aslina said...

ahaha... aku plak, memang budak2 yg aku tak bape ngam pun suke cari pasal ngan kawan2 aku jugak.

memang slambe la satu geng pun anti ngan budak tu. btw, geng2 aku pun aku sorang je pompuan... lain2 seme laki... tatau la ape plak budak tu da buat kat dorang...

Anonymous said...

yeah.gurls kn slalu camtu.no offense

Dilakochan said...

hahaha. aku ade lah jugak kene situasi mcm ni!
Tapi x hadooo la aku nk ngeko ckp si farah tuwww!! T__T Itu masalah dia dgn si polan.

Chempaka Sari said...

kalau aku nak benci kat seseorang lagi aku rahsiakan. Malu la nk bgtau orang kita benci kat seseorang.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails