Friday, June 24, 2011

Cinta dan Seks



Hello pembaca blog aku nih!

Hari ini aku macam nak bercakap sikit lah tentang 'Cinta dan Seks' ini. Aku bercakap berdasarkan pemerhatian aku disekeliling. Zaman sekarang ini 95% of percintaan mesti melibatkan aktiviti seks dari bercium sehingga ke ranjang. Aktiviti macam ini terjadi totally dari pengaruh filem-filem luar. Dulu masa aku sekolah dekat area Melaka aku belom pernah lagi terlibat dengan aktiviti-aktiviti macam ini. Tapi bila aku berpindah ke sekolah area Bangi aku jadi macam kejutan budaya bila diorang cakap "If ko nak kapel, kenalah kissing". "what the?!". Seriously aku kapel masa dekat Melaka dulu paling teruk pon aku pimpin tangan gf aku melintas jalan. Bila aku pindah Bangi siap ada yang nak offer aku kissing nak suruh aku belajar. Seriously tersentak!

Bila umur semakin meningkat, bila kawan semakin ramai baru aku sedar yang most of the couple paling kurang pon mesti akan kissing. Seriously sangat barat dan bukan budaya kita. Ada lagi ke manusia zaman ini yang tak pernah kissing dengan partner dia? If ada aku sangat kagum dengan korang. Dan banyak jugak yang sampai terlanjur tidur sekatil. Betol tak apa aku cakap? Korang tak payah nak eeeee sangat lah. Aku tahu ada yang terkene dekat batang hidung sindiri kan? 

Perlukah seks dalam cinta? Actually memang perlu. Sebab itu orang yang berkahwin memerlukan aktiviti seks untuk menyemarakkan cinta mereka. Tapi untuk yang belum berkahwin ini perlukah? If korang tanya kawan-kawan korang disekeliling mesti diorang kata perlu jugak. kah kah. Sebab bila kissing rasa macam sayang je gua dekat gf gua. Baru lah dia jadi hak gua! Tak gitu? Aku percaya ramai yang rasa macam tu. Yelah. Filem-filem romantik barat bila bercinta je mesti nak kiss kan? Baru lah romantik. Barulah boleh spread kasih sayang. Sampai lah masuk ke bilik dan ke atas katil.

Aku tahu seks sebelum kahwin merupakan satu maksiat dan juga satu dosa besar yang dimurkai Allah SWT. Tapi aku tahu jugak yang korang mostly pernah dan sedang melakukan aktiviti ini tanpa memikirkan dosa yang korang tanggung. Aku just nasihatkan pada pasangan-pasangan dekat luar sana. If korang terpaksa jugak melakukan aktiviti ini sebelum kawin aku nasihatkan silakanlah melakukan aktiviti seks yang selamat. Maksud aku pada kaum lelaki silakanlah memakai perlindungan di senjata anda sebelum menembusi pasangan anda. Dah sangat banyak kes pembuangan bayi sekarang ini. Kesian dekat anak-anak yang lahir tu nanti. Ada yang mati and ada yang akan hidup tanpa bapa nanti. So pandai-pandai la korang fikir baik dan buruknya ok. Aku nasihatkan untuk korang dan juga diri aku sendiri. Jumpa lagi di lain entry! Bye! Muahxxx!

p/s: Cakap senang. Buat susah.



14 comments:

IFA Athirah said...

kapel kissing2 smpaikn siap record vdeo dia tgh kiss dgn awek dia tepi jalan.gilo

ilyani said...

erkkk.. cuba mencegah ke atau cube memberi galakan ni.. confius. hee..

DYM THE NAIVE ART ダイアナ said...

fiiuuuhhh fengsan

Carl Samsudin said...

nak mencegah korang kene pandai-pandai tanggung sendiri lah. Sebab memang ramai yang dah beromen dekat luaq sana kan kan kan kan?

kluxorious said...

skrg Allah s.w.t dah jadi secondary sebab tu la jadi benda² camni. It all comes down to didikan agama dan iman. Anak ustaz pun kekadang terjebak sebab iman tak cukup kuat nak melawan syaitan punya godaan. Nak kuatkan iman, tanya diri sendiri balik. Tau ke semua rukun islam dan rukun iman? kalau tau, korang ada laksanakan tak?

Agaknya thanks to my personality semua yang kawan ngan klux nak pegang tangan pun cuak takut kena pelangkung. I want to keep all the juicy staff bila malam pertama nanti. Baru la thrill kan? heh

Carl Samsudin said...

Klux. i dah chop u. ingat kan? kah kah kah.

farahd101 said...

haha u nak prevent kew atau nak lagi bagi?

Carl Samsudin said...

if boleh nak prevent. tapi zaman skarang ni kita cakap berbuih macamana pon mulut diorang tetap buat jugak. so if nak buat sangat gunakanlah condom yeh!

Anonymous said...

ermmm.... interesting topic...

Carl, pe kata kalo u wat survey on this issue... maksud I.. boleh ker future husband terima gurl yg x de virginity... or making up something interesting...
I did last a few years back... I think early 2YK... some of them kesah.. and some of them x kesah..
but now... ermmm.. hard to say..
seems like dont care.. tapi ada ker lelaki sejati yg kesah sume tue???
p/s: pk..pk.. kan larr.. ;)

meydi suka suka said...

tumpang share

Carl Samsudin said...

Anon. nice lah! nanti i buat survey ok. thanks for your opinion!

Anonymous said...

ade je lg...zmn skrg yg xbwt menda 2 sume...even pgg tgn..

Shukjessa said...

hohoho topik koman tapi sentiasa panas...

die cani lah, benda2 yang tak elok ni ibarat macam dadah, bila dah try sekali dia akan ketagih, dan nak lagi power so dia akan beralih ke benda lain.

same with ni la, mule2 pegang tgn, then pegang pinggang, then dah boleh laga2 pipi, then dah lentok2 dekat leher, mula lah masuk ke bab2 yg lu pikir la sendiri.

so, ayatnya jangan try aje, silap2 terbabas dah tak ingat dah protection ke jadahnya. yang bernasib baik, boleh kembali ke pangkal jalan (ni kalo dapat hidayah la), yg tak ingat Allah dah makin hanyut dah last2 dengan semuorg pon die tak kisah even stranger.

aku pernah dengar al kisah dari mulut sorang insan ni, jenis clubbing mabuk2 dan setiap kali balik mesti projek baekk punya. dengan sape? dengan sesape je yg die jumpe dekat club tu. aku dengar..mengucap panjang jela, hinanya manusia bila dah ketagih.

dan utk yg suka sangat latex belon tu, nak beritahu la succesfull protection dia bukan 100%, so even the slightest nasib tak baik, bocor ke apa ke dah mengandung anak orang, takut2 dapat sifilis or worst HIV.

try malam pertama dan seterusnya je, dah halal, banyak kelebihan, dapat pahala lagi XP

Anonymous said...

maybe it's the people around us?

I heard lots of such stuffs you said penetrating youth nowadays, which is very sad. tapi mostly yang saya DENGAR.

TAPI Alhamdulillah, yang saya KENAL, RAMAI juga orang yang masih takut dengan Allah, yang tak membenarkan langsung even tangannya di pegang.

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails