Tuesday, July 12, 2011

Bila Menyalak Macam Anjing


Orang dah cakap jangan buat kau nak buat jugak. Orang dah cakap jangan pergi kau nak pergi jugak. Kau sendiri boleh tahu apa akan terjadi bila kau pergi. Kau tetap degil. Kau ikutkan sangat kepala keras batu kau tu. Kau tak fikir perasaan orang lain yang susah akibat perlakuan kau. Tapi bila kau kene simbah air, kau bising. Bila kau kene tangkap, kau jerit. Bila kau kene belasah, kau buat-buat nak mati. Bila kau kena semua sekali. KAU MENYALAK MACAM ANJING. WOOFFF! 




32 comments:

delarocha said...

kah kah kah

terbaik bro..

diaorang ni kurang kasih sayang.
nak perhatian la tu.

Carl Samsudin said...

Biasa lah bro. Jenis yang tak boleh kene tegur.

Tarbuk said...

tu la perjuangan..Bukan senang...Mesir,Palestin,Syria,Lubnan,setakat hari minggu nak gembirakan awek..xpayah cakaplahhhh..Tu Penzinaan..tahulah ko nanti bila sampai masa kita semua nanti..

Tarbuk said...

tu la perjuangan..Bukan senang...Mesir,Palestin,Syria,Lubnan,setakat hari minggu nak gembirakan awek..xpayah cakaplahhhh..Tu Penzinaan..tahulah ko nanti bila sampai masa kita semua nanti..

Carl Samsudin said...

betol cakap Tarbuk. =)

Adik Tarbuk said...

Selamtkan Carl..dia dah terpesong dah...jangan salahkan dia guy..save him... (carl = lina joy = keliru).....

nana said...

dorang dok pakai kuning nak ikut same2 otak kuning cam pemimpin depa..

mendatak hijau said...

kepala batu...pi hantuk pala kat batu lg bagus

hahhaha

Anonymous said...

aduhh.. sudah2 la encik carl (nama sbnr awk ape? ade mix eh?. jgn wt entri yg ley melaga2kan 2 pihak. tak baik. dosa. tak lame lg nk pose baik muhasabah diri ok :)

Anonymous said...

to nana and mendatak hijau, aku tau perempuan ada satu akal. hell! stop proving it! typical meleis.

carl.tak abes lagi ke carl? apasal carl? tak letih ke carl asyik negatif je carl.camne nak jadi artis ni carl.

have some dignity carl.ko tengok ni. http://www.youtube.com/watch?v=W5n_0e5GPzc&feature=share

even Singapore pon lapor cerita tak berat sebelah. Malaysia mampu? rata2 yang pergi kata...finally, we united as Malaysians.

pee/ass : ko racist.ko bias.ko ignorant.

Chempaka Sari said...

ingat lagi tadi baca kat blogger perempuan ni...dia marah BERSIH sbb hari sabtu dia tak dapat pergi tengok wayang, shopping dan dating dgn bF dia. What the fish. orang nak tuntut keadilan untuk semua. Dia boleh pulak pikir nak buat maksiat di hujung minggu....wahahha

Chempaka Sari said...

kata seorang blogger:

Kalau kita bagi ikan kat seorang miskin, dia dapat makan hari itu je.

Kalau kita bagi pancing kat orang miskin tu, mungkin dia lapar hari ni, mungkin jugak marah. Tapi dia akan makan pada setiap hari ke hari seterusnya.

Aflina Affandi said...

I'm not siding any side. But come on la , open up your eyes. Jangan tau nak mengutuk tak pakai akal mr.Carl.

Anonymous said...

di saat media tengah bias.blog antara medium seterusnya utk dirujuk.sila selitkan bukti dan hujah yang kukuh dan buat research dalam2 dan secara menyeluruh bila nak buat entri.jika mentaliti kau tak nak dipandang rendah.sekian

PokCik BoTak said...

pokcik sokong carl.... mmg bgus tuntutan bersih...tp lebih elok x wat rally tu...ape guna parlimen?

Anonymous said...

Kita boleh hidup berdasarkan sejarah tapi sejarah boleh dimanipulasi,macam kata pepatah barat,history is written by the winner.Apa yang berlaku sekarang ni adalah satu benda yang akan jadi sejarah Malaysia di masa akan datang.Cuba kau bayangkan kalau anak cucu kau tanya kau nanti,"Tok,tok,dulu masa Bersih kedua,atuk sokong yang mana?" Lalu kau jawab,"Atuk tak suka Bersih! Itu semua kapir punya kerja nak pecah belahkan orang Melayu."Cucu kau pun tanya balik,"Atuk pegi tengok masa tu dan memang nampak ada orang kapir nak pecah belahkan orang Melayu masa perhimpunan tu?"

Kau pun jawab,"Tak,atuk tak pegi pun,,,buang masa,atuk baca paper Utusan Malaysia Cu.Dalam tu dia tulis macam tu."Lalu cucu kau pun bersorak kegembiraan."Ye ye atuk aku seorang patriot!Ye ye atuk aku tak sokong Bersih!Ye ye!"

Tapi adakah kau tau dan pasti apa yang kau baca dan dengar tu betul dan fakta?Adakah satu hari nanti kau nak cerita dekat anak cucu kau pengalaman kau yang kau kutip daripada paper yang kau baca aje?

Kita semua ada tanggungjawab untuk passkan kebenaran kepada anak cucu kita..dan kau takkan dapat kebenaran hanya dengan menggunakan pandangan yang kau cedok dari orang lain.Tak kiralah apa yang kau rasa pasal Bersih lepas kau tengok Bersih dengan mata kau sendiri...apa-apa point of view kau adalah the truth pada kau yang orang lain tak mampu nak gugat.

http://cursingmalay.blogspot.com/

Anonymous said...

read up different sources and analyze.

shakirah samsudin said...

kamu antara orang melayu yang bodoh menyalak macam anjing. :D

FatinNadiah said...
This comment has been removed by the author.
FatinNadiah said...

Demonstration shud be the last resort. Not the first choice. Aku tak pro-govmnt or pro-pembankang.

Tapi as Tun Dr. M said

“This is damaging to the country,” he said.

“I notice that their (Bersih) demands can be settled in other ways,” he said.

“In other countries, the opposition cannot win,” he said. “That is a measure of whether an election is proper. Cheating is done by both sides.”

Anonymous said...

ramai yg menyalak gak..hahahah...

atuk xnk pegi sbb atuk rasa klu bincang lek lok lg bagus,drpd kita menyusahkan org lain demi kepentingan kita,tp dorang yg pegi tu bukan sbb tuntutan tp sbb politik,anak tahu x sbb politik manusia blh pecah belah?anak tgk la komen2 yg menyalak kt atas2 tu,sume nk tunjuk pandai,stakat sembang kompang sume org blh

atuk pon mrh gak bila dorang wat naik minyak,igt atuk suka ke,tp atuk nk wat cam ne dh korang gak yg undi dorang,

atuk pon mrh gak dorang bila kera di susukan,tp anak kt umah mati kelaparan..

atuk x kesah dorang nak wat bersih 18.0 ke,tp buat secara aman la,jgn menyusahkan org lain,klu buat aman,org pon suka..x gtu

Anonymous said...

carl...ko pon x boleh kene tegur..
org tegur ko, ko pon menyalak..
x yah la nk ego sgt..sume ko nk betul, org lain slah..

Anonymous said...

la...tak abih2 lagi isu ni?tak yahlah asyik cakap benda yg ko tak tahu...bodoh sangat nampaknye..hehehe

zaki shukor said...

Aku tak kisahlah kau nak cakap apa sebab itu hak kau nak bersuara. Tapi bila cakap soal mati tu, termenung aku sekejap. Soal hidup mati orang tu jangan buat main. Lagi satu, ramai je yang pergi benda ni yang bukan Melayu. dan ramai je Peguam-peguam yang sememangnya diorang arif soal pilihanraya ni pergi rally ni.

p/s: aku lebih respek kalau kau nak kutuk pun, kutuk secara berhikmah. Ni dah macam apa dah. emosi je lebih, isi tarak.

Anonymous said...

wah...ko cam tahu je pasal bersih ni.Ko ade ke kat tempat kejadian ari tu??klu ko ade, baru ko leh cakap..study tinggi2, takkan komen cam ni, dude..

-atiQah- said...

carl menulis mcm ni memalukan diri sendiri. dulu2, suka baca blog carl yg penuh dengan pendapat yg bernas dan hasil kerja yg kreatif. tapi sekarang cuma entri yang mencaci dan mengeji. :(

Anonymous said...

sajelah tu nak up traffic..

Anonymous said...

Entry kau semua rubbish la khalif. Tak berinformasi langsung. Cakap tak ada gaya macam orang educated lansung. Kau bebual jek lebih but you are zero!

Anonymous said...

dulu kata dah x nak blogging?why don't you do it rite now?I think it's the time.the more you write the shitter the entry is.

Anonymous said...

Fascism is soooooooo.... 1930s la der. Dah ketinggalan djaman 80 tahun.

Rata-rata aku dengar komen yang nak menentang Bersih ni - "hak Melayu diketepikan". "Ambiga tuntut orang jadi kafir". "Ini agenda mengetepikan hak Melayu."

Aku gelak. Setiap kali aku baca komen ni aku akan gelak.

Gelak mendengar insecurity dan ketakutan tak munasabah. Pfft. Melayu Islam.

Ingin sekali aku menjenguk ke negara Perancis. Negara dimana semua bangsa semua agama boleh jadi apa yang mereka percaya. Tanpa sebarang masalah. Zinedene Zidane beragama Islam boleh jadi kapten pasukan Perancis. Thierry Henry boleh jadi pemain bola dan diminati oleh orang ramai. Takde sebarang masalah.

Sebab tu aku suka sukan - sebab sukan adalah sekular. Dalam sukan, takde mengira agama dan bangsa - tapi berdasarkan performance. Siapa yang baik dia la yang naik. Kalau ada sesiapa yang bising Nicol Ann David atau Lee Chong Wei naik akan menghancurkan peluang umat Melayu Islam mari sini biar aku tempeleng mulut dia.

Now - dikatakan tentang tuntutan Ambiga untuk membebaskan umat Islam dari pelbagai halangan untuk jadi murtad. Bagi aku letaklah law macam mana ketat macam Saudi Arabia tu - kalau dia nak murtad - dia murtad. Tak caya? Kau pergi UK - orang Saudi Arabia tonggang arak mengalahkan penyokong Man United di Stretford. Di Denmark bekas bos aku cerita tentang seorang geng-geng putera Arab ni mencari pelacur bawah umur untuk dilanggan. Orang kafir pun geleng kepala. I say, keputusan beragama ni biar terletak kepada peribadi. Tidak ada kuasa yang lebih besar dari Tuhan sendiri. Daulah tak payah bertindak macam Tuhan.

baca blog teh tarik gelas besar ye khalif kalau kau tak nak dicop sebagai.............

Anonymous said...

pandangan marina mahathir

http://sibudakmentah.blogspot.com/2011/07/satu-pandangan-yang-jujur-daripada.html

Anonymous said...

carl carl..ko bebel lagi...
lu ni kan mcm bagus sangat laa..

org yg pemikiran kolot mcm kau laa yg menyebabkan malaysia x maju...
lu berlagak 1st wordl with ur blog but u have a 3rd world mindset..
come on laa bro..dah bosan laa baca lu punya blog ni..just stick with fotografi...jgn sibuk dlm hal politik..

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails