Tuesday, August 23, 2011

I Love Jorge, Alexa and Eliana


Eliana and Alexa

Assalamualaikum

Dalam dunia ini macam-macam cara orang nak jadi popular. Ada yang nak jadi penyanyi, pelakon, penulis dan macam-macam lagi lah. Lepas tu trend zaman sekarang ini dah suka buat vlog pulak. Setiap blogger terutamanya mesti nak ada vlog. Ada yang very entertaining and ada yang very annoying! Korang boleh judge sendiri lah yang mana entertaining and yang mana annoying. Tapi semalam aku tertarik dengan kisah seorang bapa tunggal yang menjaga dua orang anak dia dengan penuh kasih sayang. Setiap detik yang mereka lalui dirakam dalam bentuk gambar dan video. Thanks kepada Belle Yahya coz dia hantar video ini dekat aku semalam. Tau-tau je impian aku nak jadi single daddy yang ada 2 orang anak perempuan. Nang kiut!







Kisah ini bermula bila Jorge yang berumur 24 tahun merakam video bermain guitar akustik dan bernyanyi bersama anaknya Alexa dan dipostkan ke dalam YouTube. Lagu yang  bertajuk Home dari kumpulan Edward Sharpe and The Magnetic Zeros dimuatturun ke dalam YouTube pada 31 December 2010 telah menarik minat jutaan penonton setelah mereka tahu yang si Jorge ini merupakan seorang student yang baru berumur 24 tahun dan recently berpisah dengan ibu kepada dua anaknya, Alexa and Eliana. Video ini juga menarik pehatian Ellen Degeneres dan mereka dijemput ke rancangan Ellen Show. Sejak dari itu, mereka meniti hari-hari kegemilangan mereka 3 beranak! Coolio!





Jorge and Alexa - Home

Apa yang aku tertarik sangat dengan kisah Jorge, Alexa and Eliana ini adalah disebabkan keakraban sesebuah family. Bagi aku Jorge teramatlah sweet dengan anak-anak dia. Ada beberapa videos dalam channel YouTube mereka sendiri, RealityChangers menunjukkan kehadiran ibu kepada Alexa and Eliana. Even mereka dah berpisah tapi still menjaga anak-anak mereka. Setiap hari Jorge akan menyanyikan lagu untuk Alexa and Eliana sebelum tidur untuk melupakan keperitan hidup mereka tanpa seorang isteri dan ibu. This kind of family journey is so damn sweeeeeeet! 



Antara video kegemaran aku dari Jorge, Alexa and Eliana!





Demn! So fucking sweeet!




Nancy! Alexa and Eliana's mother! No wonder anak diorang ni kiut-kiut.

HAPPY FAMILY!

p/s: If korang rasa kisah ni sweet. Jangan kedekut nak share dekat kawan-kawan korang dengan meng'click' butang like kat bawah! hewhewhew.

p/s/s: Jorge! if you read this post even you do not understand my words. I just want you to know that i really want to meet your two angels! SERIOUSLY! 

8 comments:

asyiqin nasir said...

comelssssss....

Carl Samsudin said...

Nang kiut!

Eyriqazz said...

Cute n comelnyaa....

Carl Samsudin said...

Buat lah video alesia macam ni Eyriqazz!

Dilakochan said...

Eeeee....chomellllssss nyee!!
geram betol..

kekunang said...

eh..dia single dad ke??

Anonymous said...

actually, diorang stay with their mom 3n half days, n with dad 3 n half days, :)

Anonymous said...

After I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new
comments are added- checkbox and now every time a comment is added I recieve four
emails with the exact same comment. There has to be a
means you can remove me from that service? Thanks a lot!

Here is my website: new cellulite treatment

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails