Tuesday, October 11, 2011

Beats by Dr. Dre


Beats by Dr. Dre

Assalamualaikum.

Wah! Hari ini aku nak becerita sikit pasal gadget. Dah macam blog gadget pulak kan. Orang perempuan yang tak minat benda alah ni boleh pi main jauh-jauh. Entry ini khas untuk kaum lelaki jek. HAHA. Tapi bagi kaum wanita yang suka pon boleh je nak layan. Nak bagi hadiah dekat boyfriend ke, husband ke, atuk ke pon boleh je layan entry ini. Aku nak story sikit pasal Beats by Dr. Dre!

1st time aku nampak headphone and loudspeaker Beats by Dr. Dre ini masa aku pi UK tempoh hari. Aku macam bantai pelik awat lah para remaja sana pakai headphone ada huruf 'b' kecik ini. Best sangat ke pon. Then aku pon jalan-jalan la ke kedai HMV yang jual alat-alat music dekat sana. Nampak lah deretan headphones Beats by Dr. Dre ini. Sekali cuba dengar. Pergggggghhh! Menusuk ke jantung dia punya sound. 1st time aku teruja gila dengan sound macam tu. Every details kau boleh dengar. Sumpah aku macam nak beli time tu. Sekali tengok harga dia dalam 250-300 Pounds lah! Kalau convert duit Malaysia nak dekat RM1k lebih just untuk headphone?! Gila!

Dia ada jual 3 jenis headphone: Over-ear, in-ear and artist series

Over-ear: Setiap design, color, bunyi adalah lain-lain. Aku try semua. SUMPAH best gila! Solo HD yang terbaru. Gila kau sound dia macam ko tengok TV HD tapi dia masuk dalam teling. 3-D dia punya sound. Undescribable!

In-ear: Ini simple sikit tapi still power letop! Harga dia pon murah sikit dari over-ear. Alahh! Dapat ini pon jadi kot. 

Artist Series. Yang terbaru dari Lady Gaga - HeartBeats.

Demn! Ini dalam list aku mesti dapat. Kalau kasi pekena dengan iPod dari mendiang Steve Jobs confirm kau menangis dengar lagu lepas ini. International sounds direct masuk ke dalam lubang telinga korang. Aku tak tipu. Kalau korang berpeluang nak cekau benda alah ini, sila lah. Lets aim for Beats by Dre. Dre!

p/s: Aku dengar harga dekat Malaysia cecah RM1000-2500. Kene kumpul duit ini semata-mata untuk Beats!



12 comments:

kembatolo™ said...

perghh.. harga meletop mamp nak beli. haha

Carl Samsudin said...

Harga dia meletop sebab barang dia bagus!

myra yusreena said...

ahhh baru je cite pasal beats tadi..wuwuu nak gakk

Ayeem Jemain said...

beats replica/china pun ada. kat lowyat rm70+ haha

Carl Samsudin said...

Cari yang Original ahhh!

diba said...

meletup2 hrga dye..aga

Dilakochan said...

PHUIIII!
Padan lah sound meletups!
Rege pun meletupsss!!..

Kalau reratus okeyh gak lagi. Ini masuk riban, nak kasi telinga aku dgr, berkali2 gak pikir ni! hahah

BeaN MorENo said...

alamak aku minat tapi bila ushar harga better aku reserve untuk beli kete toyota aku

xordy said...

all monster cable products are overprice. Pure audiophile will not even touch this brand. Try sennheiser or audio technica. Cheaper and better sound quality. Cuma tak stylish la.

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

my sister have had the purple one..

Anonymous said...

Betul2.best gler.aq ada wne oren purple

Anonymous said...

Betul2.best gler.aq ada wne oren purple

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails