Thursday, March 31, 2011

I Love All My friends


I Love All My Friends. If aku ada buat salah. Mohon Maaf dipinta. Aku maafkan semua umat manusia di muka bumi ini. PEACE. Lots of Love.

Tuesday, March 29, 2011

HAARP

Salam. Esok insyaAllah nak tulis pasai HAARP. tahu tak apa itu HAARP? Siapa suka conspiracy boleh lah kaji-kaji pasai HAARP ini. Sorry hari ini banyak kerja kat tempat kerja. Takda masa nak menulis. Esok ok! Esok! Thanks korang always sokong aku. Bye! *Nak balik kerja dah*.

Hari Minggu Saya

Assalamualaikum. Pada hari Sabtu yang lepas. Saya memandu kereta dengan pantasnya menuju ke Teluk Kemang, Port Dickson bertujuan untuk lepak-lepak chill dengan para-para photographer di bawah anjuran Kukubesi dan Shazli Shot. Saya bertolak dari rumah saya pada pukul 4:00 PM dan sampai di Teluk Kemang around 6:00 PM. Apabila saya sampai saya perhatikan ramai sudah photographer-photographer telah tiba. Ada yang mengapikan arang dan ada juga yang duduk lepak-lepak sambil berkenal-kenalan.

Para photographer yang hadir pada petang itu.

Bermain buai bersama KiutBoboi (Kukubesi)

Malam itu kami makan dengan banyaknya ayam, nasi lemak, sosej, nugget dan bermacam-macam lagi sambil melayan tayangan filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Selepas selesai bermakan-makan, kami duduk dalam satu bulatan beramai-ramai sambil berkenalan-kenalan dan mendengar pengalaman photographer yang lain. Majlis bersurai dalam pukul 1:00 AM. Selepas itu mereka beramai-ramai mengambil katil dan tilam masing-masing untuk tidur. Saya bersama 2 rakan saya dari Johor Bahru, Reza dan Asnol mengambil keputusan untuk tidur di bawah bunglow yang disewa beramai-ramai. Dalam sedap saya bergolek-golek untuk tidur. Datang sebuah lembaga yang berbadan gempal merengek tidur disebelah saya. Lembaga itu mengacau saya mahu tidur sampai pukul 5 pagi. Selepas pukul 5 pagi baru saya mampu untuk tidur dengan nyenyak. Saya amat benci lembaga berbadan besar itu. Lembaga berbadan besar itu dikenali sebagai KiutBoboi. Grrrrgghh!

Tiba-Tiba saya dikejutkan oleh panggilan seorang photographer yang bersuara lantang. "Carl Carl, dah pukul 9 ni, ko cakap ko ada job dekat Shah Alam pukul 10 kan?". Dengan pantas aku bangun dalam keterkejutan. Ini semua angkara lembaga berbadan besar semalam menyebabkan saya terbangun tidur lambat. Lantas saya mencapai tuala saya dan hanya mandi kerbau selama 2 minit. Saya menyarungkan balik baju semalam dah terus hidupkan enjin kereta saya menuju ke Shah Alam. Sepatutnya saya plan hendak balik rumah dahulu menukar baju tapi tidak sempat. Damn!

Saya memandu kereta dengan speed 120-130km/hour. Sambil mata menjeling-jeling ke arah jam di dashboard kereta saya. Sampai sahaja di Shah Alam pukul 10:15 AM saya berasa tenang kerana Jezmine, pemilik The Old Blossom Box menyatakan model masih make up. Take your time Carl. Lantas saya memberhentikan kereta saya di Stesen Petronas berhampiran untuk melunaskan hajat yang dipendam lama. =)

Sampai sahaja saya di The Old Blossom Box, saya setupkan camera dan composisi untuk model nanti. Model yang berasal dari France, Natacha Muenier telah membuatkan saya tersenyum berminggu-minggu dahulu. Dalam pukul 11:30 AM pengambaran bermula.

Ini Natacha yang saya maksudkan

Selepas snap snup snap snup gambar-gambar Natacha ini. Saya lantas mencapai Blackberry saya yang baru sahaja elok dia punya keypad. Saya cek status BBM kawan-kawan saya. Saya perasan Noh Saleh (Hujan) sedang berada di Shah Alam. Lantas saya BBM dengan dia dan dia mengajak saya lepak di Dewan MBSA, Shah Alam. Saya tanpa berfikir panjang terus menuju ke Dewan MBSA. Owhhh. Rupanya ada Mentor Hari ini. Sampai sahaja di Dewan MBSA terus saya mencari Noh Saleh. Noh Saleh bersama tunangnya Mizz Nina dan protegenya Ayish. Saya menemani mereka sehingga ke bilik persalinan dan menjadi krew konon-konon untuk mereka. 

Saya bersama Uncle Noh and Aunty Nina di bilik persalinan Ayish

Selepas berakhirnya rehersal, Noh dan Mizz Nina mengajak saya membeli buah di The Store Shah Alam. Maka kami bertiga berjalan kakilah ke sana. Ini merupakan pengalam pertama bagi saya apabila saya berjalan saya nampak semua mata tertuju pada kami. Sampai ada yang bawak moto pon boleh menekan pedal break dia dengan kuat-kuat untuk menoleh ke blakang. Mana tidaknya, Noh Saleh dan Mizz Nina pasangan yang terkenal di negara kita ini. Saya ibarat bodyguard sahaja.

Dalam pukul 8:45 malam kami sudah bersiap sedia untuk masuk ke Dewan MBSA untuk siaran langsung Mentor di TV3. Noh dan Aisyh sudah dibelakang pentas. Then Mizz Nina memberitahu saya supaya ikut sahaja kemana dia pergi. Kan saya kene berlakon macam crew konon-konon. Saya follow je Mizz Nina ke mana sahaja dia pergi sehingga kami sudah sampai ke tempat duduk kami. Yang paling saya rasa terharu, Mizz Nina mengajak saya duduk di barisan hadapan sekali dan bersebelahan dengan Rahim Maarof dan Ajai.  
Saya diimpit oleh mereka.

Sebelum rancangan Mentor bermula, saya mengajak Mizz Nina untuk bercamwhore.

Buat pertama skalinya saya dapat menonton Mentor secara live dan dihimpit oleh para musician terkenal di Malaysia ini. Thanks to Uncle Noh and Mizz Nina for the night. Selepas habis persembahan mentor saya berasa amat penat sekali. Saya mengambil keputusan untuk pulang ke rumah dah dengan lantas saya BBM Noh Saleh yang sedang berpress conference yang saya pulang dahulu. Sampai sahaja di rumah dalam pukul 12:00 AM terus saya blackout......

Begitulah cerita hari minggu yang indah bagi saya.

p/s: Macam cilaka rasa bila tulis ala-ala karangan budak sekolah. kah kah kah!
p/s: btw readers, aku dan Belle dah pilih pemenang untuk Give Away aku hari itu. Nanti aku update ok. Chalow! 


Friday, March 25, 2011

Keypad BlackBerry Rosak Boleh Buat Kemurkaan!



ARGHHHHH! Hari ini aku stress lah. Bila keypad BlackBerry aku rosak. Bila huruf T dah tak boleh nak tekan and button alt dah jadi lembab! Aku tak tahu apa masalah dia. Malam semalam ok jek. Pagi ini aku nak  nak type message dah biol. System dia problem ke? Atau keypad dia yang problem ini? Takkan aku nak angkut BlackBerry baru kot. Ini aku punya khas orang kasi. Sayang woooo! TOLONG LAH! keajaiban berlaku supaya keypad aku pulih kembali.

Ada sesiapa tahu tak apa problem dia? Ada siapa tahu nak perbetolkan dekat mana? Popmyberry dekat Subang boleh betolkan tak? *Sorry lah emosi lah entry ini, HENPON penting lah woi*

p/s:  T_T



Thursday, March 24, 2011

Carl Samsudin's Blog Review (5 Penyertaan/Bloggers)


Salam. Contest aku pada Isnin lepas ada 5 orang blogger yang join untuk mereview blog aku ini. Moh sama-sama kita baca satu-satu entry dari diorang ini then kita tentukan pemenangnya siapa. =)

3. Cik Syira.(part 1 and 2)

p/s: Bila aku baca aku cukup terharu. Kira kuat eh korang gali. Pening kepala aku nak pilih mana yang the best! =) THANKS ALOT.



Wednesday, March 23, 2011

XFM : Macbeth Secret Show (Tuesday)


 Me and Ana Rafali

 Salam my readers. Last night i went to Morning Rocket, Cheras with my fellow mate Dilla Haris to enjoy the Macbeth Secret Show by XFM radio station. This is my first time i treaded on Morning Rocket. The show was started at 8.30pm with the performance by Ana Rafali *the winner of AJL25* then followed by Tilu Band.

Ana Rafali *Depan tak depan lah kan cek duduq*

Tilu Band *Performance mantap. Nang kiuuuut!*

Itu sahaja berita dari saya. BYE!

p/s: Khamis nak pi lagi.
p/s/s: Reader. bila-bila jom melepak!


Tuesday, March 22, 2011

Spongebob Sluar Kkotok!




Lagu spongebob edisi kelate: 

Ready dok budok-budokkk? 

Ho laa, keptenn! Gaaapo diiiooo? HO LAA, KEPTEN! oooooo. 
Podio dok dale buoh lanah bowoh laut? Spongebob Sluar Kkotok! 
Sene meresap bewarno kuninggg. Spongebob Sluar kotok!
Kalu demo suko bendo laut hok ngarut. Spongebob Sluar Kkotok! 
Pah mari la pakat nnopat supo ike. Spongebob Sluar Kkotok! 
Ready? Spongebob Sluar Kkotok, Spongebobbb Sluar Kkotokkkkk.


p/s: Tambahkan senyuman di setiap saat hidup anda. =)
p/s/s: Jangan lupa join contest ' Give Away RM20 '.

RM20 Giveaway of The Week : Carl Samsudin's Blog Review


Salam all my readers. Hari ini aku nak kasi korang satu peluang untuk memiliki RM20 + Blog Review by me. Senang sahaja syarat dia. Korang kene membuat satu review tentang blog 'Carl Samsudin'. Tarikh review ini bermula dari hari ini (21 March 2011) sehingga hari Rabu (23 March 2011). Review yang paling details and best bagi aku, aku akan kasi korang RM20 dan aku akan review balik blog korang. Korang dibenarkan menggunakan segala materials yang ada dalam blog aku ini. Termasuk gambar-gambar yang aku snap untuk Projek Gadis dan Projek Blogger. Selepas korang dah review blog aku, korang harus drop link korang dekat ruangan comment entry ini. Siapa lagi cepat dia akan dapat lebih markah! Enjoy your weekdays readers!

Masukan header blog aku ini di dalam review korang

p/s: Aku ingat setiap minggu aku nak kasi 'Giveaway of The Week' lah. - setiap Isnin.


Saturday, March 19, 2011

Buffered Earning for This Week

Assalamualaikum.

Buffered Earning yang still running dalam blog aku untuk this week. Thanks Nuffnang.

p/s: Yup. One of the reason aku blogging adalah untuk mendapatkan pulangan. Dont be hypocrite. Enjoy your holiday!
p/s/s: Ada sesiapa nak pi Hot Air Balloon Putrajaya?

Friday, March 18, 2011

Why Marijuana is illegal, but Cigarette and Alcohol are legal ?


Assalamualaikum..

Hari ini aku nak buat satu entry ringkas yang maybe boleh buat orang marah and tak bersetuju dengan apa yang aku nak sampaikan ini. Aku just tulis ini berdasarkan pendapat aku melalui pembacaan. Sekiranya ada yang terasa atau marah dekat aku, aku nak mintak maaf la awal-awal. Aku bukan nak perbetulkan sejarah dan undang-undang. Aku just nak berkongsi apa yang aku rasa and aku fahami. Korang mempunyai otak dan akal untuk menilai mana yang betol dan mana yang salah. kan? =)


Marijuana/Cannabis/Ganja


Alcohol


Cigarrate

Korang tau tak apa itu Marijuana? Bagi yang kurang pasti apa marijuana tu mesti dalam fikiran korang marijuana ini adalah 'Dadah' yang sangat bahaya. Yang selalunya pengiat seni local and international ambil untuk feel khayal dan menaikan deria ransangan diorang. Tapi adakah semua jenis dadah adalah bahaya? Actually dalam family drugs. Marijuana ini duduk dekat level paling bawah sekali disebabkan marijuana ini berasal dari tumbuhan dan bukanya chemical synthetic (metamphetamine, ketamine and so on). Marijuana ini berasal dari tumbuhan as look like tembakau. As aku budak yang belajar sains kimia, aku ada jugak rujuk bahan bacaan yang melibatkan drugs-drugs ini dan tahu jugak serba sedikit bagaimana process penghasilan drugs dilakukan. Tapi benda-benda itu semua jangan disalah gunakan. Benda ini untuk kita belajar dan untuk berfikir.

Korang pernah tak try usaha mencari kenapa marijuana ini diharamkan? Siapa yang ditangkap menanam and mengedarkan marijuana ini boleh dihukum bunuh? Korang pernah tak nak ambil tahu kenapa rokok and alkohol ini tidak diharamkan? Kadang-kadang kita kene fikir jugak benda-benda yang macam ini. *macam aku pernah story before this yang kita ada penawar untuk cancer yang datangnya dari buah-buahan tapi benda itu distopkan. Kenapa?*. Sama jugak dengan rokok and alcohol. Benda-benda ini bisness berbillion ringgit. Sanggup ke diorang nak rugi?.

Pernah tengok statistik kematian akibat marijuana, rokok dan arak? Rokok ditempat pertama, alcohol ditempat kedua. TAPI belom pernah lagi ada kes kematian disebabkan marijuana. If ada boleh tolong kasitau aku tau? *kasi link sekali*. Tapi kenapa marijuana ini diharamkan? Nak kata marjuana ini boleh menyebabkan violent? Alcohol tak  ke? Faham tak apa aku maksudkan. Aku bukan nak menyokong marijuana ke apa. Aku just nak tau "Why Marijuana is illegal, but Cigarette and Alcohol are legal" ? Boleh siapa-siapa explainkan untuk aku? Thanks. 







p/s: Gunakan otak sebaik-baiknya. Jangan jadikan diri korang PUPET.


Thursday, March 17, 2011

Panggilan Hangit Hot Fm - Lisa Surihani





Salam readers. Ini antara panggilan hangit dari stesen radio Hot Fm yang aku betol-betol suka. Dari sini korang boleh nilai sendiri keperibadian Lisa Surihani. Bila dah tahu terkena panggilan hangit sedikit perkataan yang 'harsh' pon takdek keluaq dari mulut dia. Thats is why la ramaaaaaaaaaaaiiiii orang suka kan Fasha Sandha  Lisa Surihani. =)

p/s: Im not a big fan of Lisa Surihani. Aku just suka sebab dia artist yang mempunyai otak yang sangat bagus.




Wednesday, March 16, 2011

Tips Mendapatkan Buffered Earning from Nuffnang


Salam readers! Hari ini aku nak share sikit dengan korang semua terutama newbies yang mana masih belum tahu lagi macamana nak dapatkan buffered earning dari Nuffnang ini. Aku tulis entry ini pon sebab ada yang private message aku tanya macamana nak dapat kan buffered earning ini. Based on aku belajar dari otai-otai blogger seperti Eyriqazz, MelRomeo, Darkbatman and bloggers hebat yang lain. Hari ini aku nak sharekan dekat korang! Wuhooo!






Tuesday, March 15, 2011

I Need Books, Books, Books and Books.


Books, Books, Books, Books and Books.

 Salam my readers. Aku tau most of my readers are bloggers. So bila cakap pasal bloggers ini, selalunya akan berkaitan rapat dengan sifat menulis dan membaca. Semestinya korang jenis rajin membaca untuk menambahkan ilmu di dada korang. Ilmu tu lah yang korang selalu sharekan dengan orang di blog-blog korang kan? Sebab itu aku agak respect bloggers ini. Aku tahu korang jenis yang suka membaca. Bila korang membaca, segala ilmu yang korang dapat tu akan lebih mematangkan dan meluaskan pemikiran korang. Jangan jadi mentaliti 'katak bawah tempurung' - zero. 

 Bagi yang kurang gemar membaca, aku nak menggalakkan korang untuk membaca. Bila membaca banyak benda yang korang dapat. Dan yang paling best aku membuatkan otak korang lebih cekap. Lebih senang mengingat sesuatu benda dan mempunyai daya imaginasi yang tinggi.

 Tujuan utama aku menulis entry ini aku just nak pertolongan korang yang rajin membaca ini. "Buku apakah yang berbaloi untuk aku miliki. Dan kenapa?" TQ.

p/s: Reading & Travelling - dapat membezakan diri anda dengan 'katak di bawah tempurung'.




Monday, March 14, 2011

Something Wrong With Twitter



Salam readers. Hari ini entry pendek jek. Entry aku nak mintak pertolongan korang semua. Korang semua yang bijak pandai. Semalam aku ada masalah sikit. Masalah bila aku bermain dengan twitter. Aku punya tweet tak lepas ke timeline setelah aku mencuba beberapa kali. Aku pon tak faham apa masalah tweet aku sampai tak lepas. Korang nak tau tweet apa yang tak lepas 2? tweet nih:

M A G H R I B - let's pray for everything. We at the end of this world.

Bila aku rasa macam something fishy goin on with the twitter. Aku try suruh kawan-kawan aku cuba tweet benda yang sama aku nak tweet ini jugak. STILL tak lepas ke timeline. Ada sesiapa tak tahu kenapa? *Think*

p/s: Doakan keselamatan orang-orang di daerah berbahaya Japan. Amin.




Saturday, March 12, 2011

MASJID

Gua rasa macam mahu mendirikan Masjid yang kukuh dengan tiang-tiangnya. Gua mahu dirikan Masjid selagi ada tanah untuk betapak. Gua taknak jadi orang yang menyesal. Gua mahu berjumpa dengan Mahdi. Gua mahu berjumpa dengan Isa As. - Muhammad Khalif Samsudin.

Friday, March 11, 2011

Perbualan Yusri Abdul Halim dan KukuBesi: Poster Hikayat Merong Mahawangsa



Salam my readers! Minggu ini everywhere orang bercakap tentang filem 'Hikayat Merong Mahawangsa'. And semalam jugak, 10 March 2011 merupakan tayangan pertama filem ini di panggung wayang seluruh Malaysia. Tahukah korang siapa yang buat poster filem ini? Tak lain tak bukan member baik aku sendiri, Kukubesi. Korang pernah tengok poster filem Malaysia sebaik ini? A big congratulation untuk KukuBesi sebab ko bro telah menghasilkan karya poster filem Malaysia yang terbaik aku pernah nampak. Aku harap poster ini menang award la satu hari nanti. InsyaAllah. If korang nak usha lagi karya-karya terbaik dari KukuBesi korang boleh ke kukubesi.com

 Pada korang (my readers) yang nak tahu dari mana datangnya aku bergiat dalam dunia photography ini. Semestinya dari KukuBesi. 1st class aku pergi bulan March tahun lepas. Masa tu aku tak memiliki camera pon. Aku just main pergi je sebab aku tahu KukuBesi penuh ilmu di dada tentang editing dan photography ini. Dari situ aku blajar macamana nak mengedit gambar dan mengambil gambar dengan betol. KukuBesi jugak banyak tolong aku dalam dunia photography ini. Thanks bai! Dia yang mengajak dan mengajar aku ke dunia photography ini. Bangga aku mempunyai kawan seperti dia nih. Yang penting dia anak Pahang! Orang kata anak pahang ini memang beketurunan seni. Tengok lah Dato Siti, Sudirman dan banyak lagi lah. Sultan kami pon berdarah seni. =)

Bagi sesiapa nak mengenali KukuBesi. Jom lah join pesta ini di Port Dickson 26hb nanti. Sebarang pertanyaa boleh menghubungi KukuBesi di Facebook beliau.

p/s: So, macamana filem Hikayat Merong Mahawangsa? *aku belom sempat tengok lagi. Bz plus tix banyak sold out*



Thursday, March 10, 2011

Hempap-Menghempap Ketika Tidur

Bukan 'hempap' yang macam ini aku maksudkan.

Salam readers. Korang pernah lalui tak fenomena dimana bila korang tidur korang rasa diri korang macam kene hempap/tindih? Fenomena macam ni korang sering kaitkan dengan jin, hantu, iblis, syaitan, draculla, vampire, twilight, edward cullen, vampir diaries and macam-macam lagi lah kan? Korang rasa betol ke semua-semua ini? *tak baik korang fitnah keturunan 'mereka'. sekali bukan diorang yang buat. camne?*

Based on scientific fact lah kan. Fenomena ini dipanggil 'Sleep Paralysis'. Sleep bermaksud tidoq and paralysis bermaksud lumpuh. So bila digabungkan menjadi tidoq sampai lumpuh ye adik-adik. Haha. Sleep paralysis ini selalunya berlaku semasa baru nak ke alam tidoq atau nak bangun tidoq. Secara normalnya bila kita tidoq, badan kita akan switch off. Ni otak punya function lah ni. Dia kasi tau badan suruh switch off kecuali part-part yang automatik macam degupan jantung dan sistem pernafasan. 

Fanomena sleep paralysis ini terjadi bila otak kita lambat nak switch on badan kita balik. Time tu lah badan kita jadi lumpuh. Time tu lah korang cakap korang kene hempap dengan Edward Cullen lah, Jacob lah. Actually benda ini terjadi bergantung kepada kecekapan otak korang. Sebab tu korang jangan malas-malas nak berfikir. Bila kita malas nak berfikir otak jadi lembab. Bila otak jadi lembab selalu lah korang kene hempap ini. Bila korang selalu kene hempap time tu lah nak pi carik bomoh. Bila dah carik bomoh ni, korang boleh jadi syirik! MARAH betol rasa! So yang penting, korang jangan lah jadikan otak korang lembab. Baru lah sleep paralysis ini jarang berlaku. Ada faham?! =)

Aku pernah sekali je mengalami benda alah ini. Aku tak tahu la mimpi ke betol-betol. Tapi yang aku tau, aku macam halusinasi nampak lembaga hitam atas aku. Aku dah jerit-jerit tapi dia taknak blah. Marah betol aku time tu. Terus aku grab leher dia aku pusingkan dia atas katil. Aku letak siku aku ala-ala ong bak dekat leher dia. Last-last baru dia menyerah kalah and dia chow. Terus aku sambung tidoq balik. Zzzzzzz.

p/s: science + agama = LIKE.




Wednesday, March 9, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa: Alamanda, Putrajaya 10 March 2011


Hikayat Merong Mahawangsa

Siapa nak nak follow aku tengok Hikayat Merong Mahawangsa pada 10 March 2011 (Khamis) dekat GSC Alamanda sila confiirmkan dengan aku secepat mungkin. Nak book Tix. TQ.



Thursday, March 3, 2011

Sejarah Kematian Micheal Jackson - Islam Perspektif


Michael Jackson


  Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channeled his properties for the hungry children of the world. However, he wasn't peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man's body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give.

Neverland - a heaven for children.

  However, he made a mistake which he didn't know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain.

Jermaine Jackson (Muhammad Abdul Aziz)

  In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, "I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I'd love to someday feel the calmness and peace of Islam...."

  Since that, MJ's life was never the same again.

  He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a 'delicate child'. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influencial anymore.

Cat Stevens (Yusuf Islam)

  For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, "GIVE THANKS TO ALLAH", which he wanted MJ to sing whenever he is ready. GIVE THANKS TO ALLAH

  Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.”

Sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa and Michael Jackson in Bahrain

  MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran).

  Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles. He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008.

This is MJ with his son?

  He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He annouced in a press conference on March 2009, "This will be my final concert. I'll see you all in July...."

  He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn't be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends. At the end of the concert, he will be singing the song, "GIVE THANKS TO ALLAH" with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA's extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England.

  At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, "After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert..." Before leaving to sleep, he waved his dancers, "It was a good night everyone. I'll see you all tomorrow..." The next thing... He was pronouced dead at 2.26am....

  When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn't know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time. The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks.

  MJ's family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating.

  Another result which was not aired in the media was, MJ's stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe. The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed.

  In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, "I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death..." - Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows.

  MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day?

  Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ's case, they left too many loopholes for those who think...!!

  MJ's family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland's door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ's mother) would be pull off from MJ's 3 children's custody as well as MJ's estates. Instead, they'll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness...

  Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim.

Micheal Jackson Burial on MEDIA.

  So, Staples Centre was just a normal show. That's why the coffin was closed and sealed. MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government.

These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

p/s: Alfatihah buat Micheal Jackson. Aku hidup dengan dengar-dengar lagu Micheal Jackson. Sejak hari pertama aku tahu Micheal Jackson meninggal dunia aku dapat rasakan something fishy goin on. Sama sepertimana aku rasa hari ini tentang perkahwinan Prince William and Kate Middleton. 

p/s/s: Bagi readers aku yang beragama Islam dan merupakan peminat setia Micheal Jackson. Aku galakkan korang share this post dengan click button FB dekat bawah ini. 'Mereka' takut dengan kebangkitan Islam. Wallahualam bissawab. Tq. 




Wednesday, March 2, 2011

Lady Gaga - Born This Way (Official Video Music)


Lady Gaga - Born This Way (Official Video Music)

 Salam readers blog carlsamsudin.blogspot.com. Kali ini aku nak suruh korang usha video music terbaru dari Lady Gaga - Born This Way. Ramai kawan-kawan aku yang minat Lady Gaga ini sangat pissed off dengan video music terbaru dari Lady Gaga ini. Terlampau banyak negative vibes. Korang mempunyai akal untuk berfikir kan? Aku taknak ulas panjang, sebab aku tau para-para readers aku jauh lebih bijak dari aku. =)

p/s: Member baik aku, Diana Naubi pissed off gila. Hahahaha.
p/s/s: Lady Gaga - Born This Way antara video music yang amat dashat aku pernah saksikan!



Tuesday, March 1, 2011

Fatin Liyana Gila!


 Salam readers aku. Hari ini actually aku tak tahu nak post pasai apa. Then bila pagi-pagi aku duk godek facebook aku. Aku terperasan gambar Fatin Liyana yang aku rasa aku belom post lagi dekat blog aku ini. So bagi sesiapa yang takdek facebook aku korang boleh la tengok gambar Fatin Liyana yang tak berapa betol ni eh. Actually banyak je gambar dia yang tak berapa betol. Gambar dia tengah kentot pon ada kot. Hahaha. Aku malas nak kutok banyak pasai Fatin Liyana ni. Nanti ada geng 'kipas bontot' Fatin Liyana duk caci-cerca aku pulak nanti. Layan!



 Siapa yang baru je berjinak-jinak dalam dunia blogging ini mungkin ada yang belom mengenali siapa gerangan budak Fatin Liyana ni kan? Bagi dah lama blogging CONFIRM! kenal punya. So, bagi yang neeewbies lagi tuh. Jom lah try seround singgah blog rakan aku nih, 'HONEYKOYUKI'. Honeykoyuki la sangatt kan. HAHA. *Fatin Liyana balik Mesia bulan 5 nih. Melz tersenyum girang. wakakaka! *

p/s: Bila aku nak siapkan Projek Blogger: Eykameow nih! *rotan sikit aku eyka!*
p/s/s: Pada yang add aku di facebook aku dari blog aku nih. Thanks alot ok! a BIG thanks! jom pelok... =)



The Old Entry

Related Posts with Thumbnails