Tuesday, January 10, 2012

Saya Tak Nak Najib Razak, Saya Tak Nak Anwar Ibrahim! Tapi..




"Saya taknak Anuar Ibrahim ataupun Najib Razak perintah negara saya. Tapi saya nak mintak, boleh tak kalau Tun Dr Mahathir Mohamed perintah negara saya balik? =("

"Kalau ada alat yang boleh pindah cara Tun Mahathir berfikir kan best. Pindahkan lah cara Tun befikir kepada pemerintah zaman sekarang. Tun berfikir jauh kedepan melangkaui masa. Sehingga kuasa besar dunia takut dekat Tun. Sekarang? Negara bodoh pon mampu gelakkan negara saya, Malaysia."

"Sebab itu Tun galakkan kita mantapkan ilmu, asah akal, asah cara berfikir sebelum melakukan sesuatu. Tun tidak menggalakkan demonstrasi. Tun galakkan beperang dengan menggunakan otak, akal dan fikiran. Penuhkan ilmu di dada. Baca banyak buku. Baru orang luar takut dengan kita. Rakyat yang penuh dengan ilmu. Hebat berfikir. Otak kita lebih kuat dari tenaga badan kita."

"Kalau tak boleh Tun perintah balik. Satu je cara wahai rakyat Malaysia, asah akal dan minda kita berfikir seperti Tun Mahathir Mohamed."



Ini sebagai contoh. Tun cuba melawan musuh-musuh Islam. Tapi pemimpin kita sekarang ada yang cuba nak lawan musuh-musuh Islam? Tiada bukan? Hanya lawan sesama bangsa sahaja. Masa zaman Tun. Kita nampak, agama kita menentang kekuasaan yahudi. Sekarang? NOTHING!




If you know who is Sheikh Imran Hosien. You will pleased by this video

"Tun pernah mengalakkan dan menekankan kita menggunakan dinar emas. Tapi rakyat Malaysia langsung tak ambil peduli!. Takpa Tun. Biar saya teruskan perjuangan Tun!"

p/s: Saya sedang menulis buku. Perjuangan Tun Mahathir belum selesai.


12 comments:

Fatin Aliyya said...

carl jadi penulis?wah talented nyer.photographer, author.keep up good hob bro.

nati bila dah kuar buku, roger2 tau, aku fan nombor satu Tun M.

Tun M bnyk berjasa.i really2 wish he could rule the country again.no one can replace him.his credibility makes the world amazed.

Anonymous said...

keep it up, bro......

i will support from behind, beside, front.....

Umar Kadir said...

speechless je interviewer tu.. seriously, i don't know what will happen to our country later. but still, it is our responsibility to protect it.

Dilakochan said...

Tiada pemimpin yg berfikiran seperti TUN!

Tun berfikir utk negara.
Pemimpin sekarang? Fikir utk diri sendiri mungkin.. hmm

Tiada siapa yg dpt menggantikan Tun M!

mic in my earphones said...

Everytime ko buat entry, mesti aku nak komen ala2 tambah satu post baru bawah ni. Ngeh ngeh..

Btw, truly, byk sgt nk komen....

Short-note (utk difikirkan bersama):
1. Tahukah anda, Tun M paling sayang kat Anwar dulu. Masa dia masih TPM. Ramai yang kenal mereka percaya it's Anwar yg akan ganti Tun.

2. YES! 1998 is scandalous year for Anwar-Tun M-MR. X political future. Tak boleh bagi lebih2. Muahaha. The point is, there is a reason why it should happens. and yesss, sila baca A Doctor in House sampai habis...

3. Another YES! Tun M memang the Best PM we'll ever have. Why? Sebab anything he did, do help Malaysia stands ahead other countries.

4. Tun M disegani sbb kredibiliti beliau. And firmly control our country, as other people think it's dictator, but some think it's somehow necessary. Mcm aku gak.

5. Pasal dinar mas, kenapa yea Tun M actually xsetuju dgn Nik Aziz dulu..?

The Real Nurna Azrin (^_^)v said...

aku suke entry nih, huhu, pemikiran tun tiada tanding nya law nak di bandingkan dgn pemimpin skng ni

Anonymous said...

Yeye lah kau carl samsudin. Nak tulis buku konon pigi dah.. Duduk dlm malaysia jek tp nk tulis psl world economy lawak la sial kau ni. Ckp beso tak abis2.. Setakat copy paste hasil org lain lu bole la.. Poyo nak mampos anak samsudin ni.

Fastabiqul Khoirat said...

Tidak habis disini bantuanmu tun...lihatla, org luar lebih dlu tahu tun sblm bangsanya......takde dh pemimpin yg blh melawan yahudi dimata dunia....knp dia dihina ditanahairnya sndr? Jawapannya ada pd kita.....yahudi xkan bdiam melihat penentangnya....maka....diadakanlah cerita mjatuhkan tun......hargai sblm tun dh xde lg.......

meraes said...

org yg membangkang selalu cari kesalahan org lain.yg baik pun dimata dia nampak buruk..tun berpandangan jauh,byk melakukan perubahan yg membuatkan Malaysia tidak ketinggalan.lahir zaman tun jd p.m,mmg rasa byk beza dgn kepimpinan skrg.

Anonymous said...

aah, bro. gua prasan ade gak yang lu copy paste, pastu letak watermark sendirik, carl s. perghh.

satu lg bro, jgn nk 'benci' sgt la dgn debate ko psal 'perkahwinan yang murah' tu, nant kene batang idung sendiri.

ye, gua anonymous.

N.A.Y said...

yup..me too..sgt2 kagum dgn pemikiran Dr M. looking forward for your book..all the best :)

Shazana Querida said...

Noone can replace him. Twin Towers, F1 Sepang, Proton, semuanya dia punya

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails