Monday, April 30, 2012

How I Met Tun Mahathir Mohamed



Assalamualaikum and Alhamdulillah.

Just went back from met Tun Mahathir Mohamed. And luckily aku dapat grab the mic and talked to Tun, and aku asked a question slighlty like this. "Tun, most of Malaysian knew that harga komoditi makin mahal setiap hari, but they dont really know actually is not about harga komoditi yang makin mahal but its about our currency yang jatuh detik-demi-detik (tun angguk-angguk setuju). Apa pandangan Tun tentang sistem ekonomi kita sekarang?". Tun replied in public "Saya setuju dengan apa orang muda ini cakap, bla bla bla bla bla dan kalau awak semua ada duit lebih, belilah emas, macam saya buat dari dahulu lagi, harga duit kita makin hari makin jatuh, tapi harga emas makin naik, saya pun dah tak tahu harga kesemua emas simpanan saya sudah jadi berapa (Tun tersenyum sinis)".

*then i met Datin Seri Hasmah, i passed my card to her and i said to her i really want to meet Tun again and talk seriously about economy. And Datin said, she will pass my card to her husband (nodded with a big smile). Wish me luck! =)

p/s: If Tun looking foward, why need to wait more?

2 comments:

meydi suka suka said...

cayalah kau carl .. lepas ni boleh ajak tun banyak share ilmu ngan generasi muda

HyRoSSa aNniE said...

kene beli emas byk2... huuuu

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails