Friday, August 3, 2012

Dari Ladang Ke Peti Sejuk


Pemakan dan penggemar daging-segera (fast food) telah dikaitkan dengan kanser, penyakit jantung, strok, kencing manis, darah tinggi, osteoporosis, batu karang, dan banyak lagi penyakit yang berbahaya. Dengan menghapuskan pengambilan daging-segera dan penggurangan pengambilan daging daripada diet anda, anda mampu mengambil langkah penting ke arah kehidupan yang lebih sihat dan bahagia. Makanan daging-segera sarat dengan racun dan bahan cemar berbahaya seperti hormon, racun herba, racun perosak, dan antibiotik. Toksin ini adalah larut lemak dan tersimpan lama di dalam lemak dan daging haiwan. Haiwan adalah makhluk Allah SWT dan mempunyai hak untuk hidup dengan aman dan tenang. JANGAN SIKSA HAIWAN.  

4 comments:

El-Janna said...

xleh mkn da ke:(

Liana Ezzana said...

Carl I tak tengok full pun, banyak tutp mata and after ekor lembu kena pulas tu i dah tak sanggup tengok. Kejam. Sangat.

Betapa indah dan lengkapnya Islam nak sembelih haiwan pun ada guideline supaya tak menyakiti haiwan.

Oh my, I'm still angry with the people in the video. Too cruel.

Terbang Bersamaku said...

knplah kejam sangat...=,="

erm..sy dahlah suka mkn burger..tak sngka pulak mcm nie..

lina said...

Ya Allah kejam nya....hati apa kah ini??

The Old Entry

Related Posts with Thumbnails